Co nového v záhadologii 11/2019

Celodenní přednášková akce se konala v sobotu 9. listopadu 2019 od 10-15 hodin v restauraci U vodárny v Praze.

V sobotu 9. listopadu 2019 se v restauraci U vodárny v Praze konala další přednášková akce, pořádaná záhadologickými spolky. Na setkání se sešla výborná společnost badatelů a publicistů.

Na akci byla udělena Cena 12. května. Jde o datum, kdy v roce 1990 vznikla Československá archeoastronautická asociace, tedy den, od kterého se odvíjí vznik moderní záhadologie. Cenu převzal publicista a autor mnoha knih Mgr. Aleš Česal.

Ten také v úvodním vystoupení pohovořil o Záhadách Chebska, o kterých také připravuje knihu.

Badatel a spisovatel Martin Lavay představil Záhadnou Měsíční šachtu, celou historii zkoumání i vlastní výzkumy. Kniha vyjde do konce roku.

Spisovatel Miroslav Houška v přednášce k 595.výročí úmrtí Jana Žižky pohovořil o záhadách kolem jeho života a úmrtí.

Badatel a chemik Ing. Tomáš Dosoudil vyprávěl o záhadách Šifry Mistra Rogera – aneb o skrytých sděleních středověkého učence Rogera Bacona

Luboš Šafařík představil cestu labyrintů historií.

Jitka Lenková, Karel Dudek podali zpráva o průzkumu lokality Beglik taš (Bulharsko).

Proud přednášek a diskusí trval 6 hodin. Přítomni byli i další badatelé – Jaroslav Mareš, Tomáš Stěhule, Petr Vokáč, Otomar Dvořák, Vladimír Šiška, a další.

Akce v restauraci U Vodárny se stala už tradičním setkáním, pořádaným dvakrát ročně, na jaře a na podzim. Je vždy volně přístupná pro každého zájemce o záhadné otázky minulosti i současnosti.

Předchozí akce