UFO nad Kremlem ?

Prosinec 2009 se zřejmě navždy zapíše do historie světového bádání po UFO. 

Jak se někteří „badatelé“ domnívají, byl podán „první důkaz o kontaktech Kremlu s mimozemskou civilizací„. Skutečnost bude ale poněkud prozaičtější.

Příčinou se staly záběry přímo z centra Moskvy, přenášené všemi TV stanicemi po celém světě. Nad Kremlem se objevil vznášející se objekt ve tvaru trojúhelníku… Tam, kde denně projdou tisíce lidí a turistů…

Chronologie událostí

V prosinci 2009 se objevil na internetu záběr, zachycující z různých úhlů pohledu velký neidentifikovaný létající objekt ve tvaru čtyřúhelníku nad Kremlem. Je to „noční“ a „denní“ záběr.

Zde je první omyl: takzvaný „denní záběr“ je ve skutečnosti také záběr ve tmě, což je vidět podle lamp v záběru, a tento záběr je udělán infračervenou kamerou (kterých je v centru Moskvy mnoho), nebo spíše, interaktivní kamerou (a IČ i tato kamera příliš mnoho „rozjasní“ noční oblohu v obrázku, což divákovi dává dojem, že jde o den).

Dává to tedy dojem, že snímky byly pořízeny v jeden den, ale v různých časech.  Předpokládaná data vzniku záběrů se liší, především v rozmezí od 9. do 19. prosince.  Ví se jen, že na server YouTube byl odeslán 10. prosince, a od té chvíle se začíná kopírovat a komentovat na internetu, a vrchol proslulosti, poté co se objevil v TV, dosáhl záběr přibližně 20. prosince 2009.

Televizní komentátoři pak lživě uváděli, že jde o naprosto aktuální záběry z konce prosince, a že záběr je jedním ze „stovek záběrů“ pořízených očitými svědky, kterých byly prý tisíce…

Ve skutečnosti se první zprávy o „noci“ příběh objevil mnohem dříve, na začátku prosince 2009. Přímo u autorů této zprávy tyto data nejsou nalezena, protože prý pravý autor snímků utrpěl úraz a balancuje na pomezí mezi životem a smrtí. Poprvé se však tento záběr objevil na stránkách jistého Pavla Kravčenka už 1. prosince 2009, byl tam také odkaz na první záběr na Rutube, ale tato stránka byla brzy odstraněna, i záběr z YouTube.

Další záběr z 10.12.2009 na YouTube je už jen kopie původního. Znamená to, že záběr mohl vzniknout nejpozději 30.11 – 1.12.2009, ale podle nedostatku sněhu na záběru to znamená, že musel vzniknout ještě dříve. Kolem poloviny prosince (tedy až po půl měsíci) se objevil druhý záznam, který na rozdíl od prvního, který byl uveden v televizi, se objevil jen na internetu. Tedy objevil se až tehdy, když se první objevil v TV.

Pro některé fantasty to byl další „důkaz“ o tajemném spojení Kremlu s mimozemšťany. (http://www.exopolitika.cz/news/dennik-pravda-skryva-spojeni-mezi-kremelskym-ufo-ve-tvaru-pyramidy-a-norskou-svetelnou-spiralou/)

Z toho všeho je zřejmé, že celý případ je podvod. Záběry si nezaslouží velkou pozornost, protože mají velmi nízkou hodnotu a jsou snadno zfalšovatelné. Navíc, přes povídačky o „stovkách pozorovatelů“ se nenašel nikdo, kdy by kdy oznámil pozorování takového objektu.

V jiných případech, např. při objevení „kola nad Moskvou“ (http://www.zahadyazajimavosti.cz/index.php/2012/07/17/podivny-oblak-nad-moskvou/) volají lidé na policii, do sdělovacích prostředků, na hvězdárny…  V tomto případě se tak nic nedělo.

Ruští badatelé proto vyzvali veřejnost a turisty, aby zaslali své fotografie Kremlu z inkriminovaných dní. Na zaslaných záběrech se nenachází nic divného.

Jeden ruský badatel, který pracuje v centru s celodenním výhledem na Kreml, oznámil KPUFO, že nikdy nic takového nepozoroval, a ani pozorovat nemůže. Nad Kremlem totiž nic létat ani nesmí, a to ani balóny. Pouze sousední obchodní dům GUM, přiléhající podél Rudého náměstí, může občas vypustit upoutaný balón. (viz rekonstrukce.) Nepamatuje si však, kdy to bylo naposledy.

Okolnosti vzniku a všechny souvislosti svědčí o tom, že šlo o podvod, záměrně dotvořený záběr.

error: Kopírování zakázáno!