Nový polský projekt: Pozorování UFO – 2010

Polští badatelé vytvořili národní projekt na zaznamenání všech případů UFO vyskytujících se na území Polska.

Zpravidla jsou zatím zveřejněny jen ty nejzajímavější z nich, zatímco ostatní, kterých je daleko více, zůstávají neznámé pro širokou škálu výzkumníků. To bylo vážnou překážku pro vytváření obecné statistiky UFO, bez které není možné posoudit celkové trendy a vzory v projevu záhadného fenoménu UFO. Východiskem z této situace je návrh polské skupiny „INFRA“, pod vedením Petera Celebiase, systematický záznam a archivace příchozích zpráv UFO v Polsku.

grof1

Nový projekt již probíhá na internetových stránkách skupiny, a připojila se k němu již UFO skupiny z Malopolska, ufolog Mariusz Fryckowski, Robert Lesniakiewicz a Arkadiusz Miazga.Výzvu ke spolupráci obdržely i další skupiny. Nově navrhovaný systém se skládá ze tří částí:

  • první skupina obsahuje nedávné zprávy o pozorování z tohoto roku,
  • druhá nové zprávy o událostech z posledních let,
  • třetí zprávy o pozorování UFO v zahraničí.

V současné době se uvádí přehled ve formě tabulky, která obsahuje pořadové číslo, datum a čas úkazu, krátký popis a uvádí nejvýznamnější údaje, typ kontaktu (CE 1, 2, 3), poznámky a zdroj informací. Případy jsou zaznamenány v pořadí, v jakém jsou přijímány, následuje jejich seřazení v chronologii událostí na konci vykazovaného období. Jak již bylo uvedeno, případy ze seznamu zaznamenaných případů kontaktů s UFO budou skupinou „INFRA“ a dalšími partnery projektu důkladně prošetřeny a podrobně popsány, stejně jako ty, na které se podle nějakého důvodu nepodařilo shromáždit dostatek informací (s ohledem na pravděpodobnost dalších informací od jiných potenciálních svědků). Budou zde vystaveny i zprávy z médií, které by neměly vzbudit podezření o spolehlivosti informací. Budou zde posuzovány i fotografie „rozmazaných UFO“, stejně jako prokazatelně falešné případy a provokace, nepravděpodobné a vymyšlené případy. V těchto tabulkách budou informace o všech zprávách, podrobnější informace budou k dispozici pouze účastníkům projektu. V budoucnu bude vytvořena rozšířené verze, která bude přístupná k podrobnější práci. Činnost v této oblasti je již v plném proudu. Polští ufologové doufají, že zavedení tohoto nového přístupu, jim umožní přijmout nový pohled na situaci UFO v jejich zemi jako celku, upozornit na ty rysy a charakteristiky tohoto jevu, které byly dosud přecházeny bez povšimnutí, jakož i najít odpovědi na některé otázky jako: kdy v zemi byl zaznamenán největší počet pozorování UFO, které typy byly nejčastější, a podobně. Statistické evidence a analýza UFO – to je významný krok vpřed v oblasti výzkumu, ve srovnání se studiem ojedinělých případů. Bohužel, těmto otázkám věnuje velkou pozornost jen pár UFO skupin a jednotlivých badatelů. KPUFO.EU/SK přeje našim polským kolegům úspěch při realizaci tohoto nového projektu. Nový projekt polských ufologů: http://www.infra.org.pl/fenomen-ufo/raporty-z-bada/908-obserwacje-ufo-2010

error: Kopírování zakázáno!