Mimozemšťané odpočívají – kruhy do polí kreslí mezinárodní korporace

Neobyčejnou hypotézu vyslovil v rozhovoru s reportérem ruské Pravdy Pavel Polujan, mladý vědec z Krasnojarska.

Podle něj kruhy a obrazce, které již pravidelně vznikají na polích Velké Británie a dalších zemí, vytváří lidé.

I když se piktogramy v obilí široce vykládají a vysvětlují jako dílo mimozemšťanů, jde o dílo lidí, ovládajících ovšem novou technologii.

Pavel Polujan říká: „Tento jev je důsledkem málo známého, zvláštního procesu, souvisícího s atmosférickou elektřinou. Je to něco jako bezhlučný blesk, jako při probití kondenzátoru, jehož jednou deskou je pole, pokryté milióny obilných stébel. Mechanismus vzniku kruhů je prostý: pokud se půda ve tvaru kruhu nebo jiného tvaru  se náhle zahřeje na 100 stupňů C, tkáňový mok ve se stéblech u kořenů se dostane do varu, buňky rostlin popraskají, a tehdy ještě zahřátý vzduch postupuje vzhůru a chladný klesá bočně dolů – a tak obilí poléhá, jak je třeba.“

A pokračuje:

„V přírodních podmínkách se tento proces projevuje nenápadně, nikoli tajemnými kruhy. Ale podle toho, jak byl tento proces objeven a sledován, vznikla možnost jeho využití pro určité cíle. A je zřejmé, že současná technologie již toto umožňuje. Zatímco v 80. letech minulého století převládaly na polích prosté kruhy, pak následovaly složitější obrazce, za kterými je zřejmý rozumný úmysl.“

Technologie je ovšem už zde – buď z družic nebo z vrtulníků lze obrazce kreslit mikrovlnnými paprsky. To není tak fantastické, jak se může zdát. Pokud si dobře prohlédnete tisk 80. let, najdete články o zajímavých experimentech – o možnostech zvýšení výnosů obilovin cestou ozařování polí laserovými paprsky. Když se o vše začal zajímat Sovětský svaz, informace rychle zapadly. Je jasné, že za tím byla jiná technologie.

Kdo za vším stojí?

Když se podíváme na tajemné obrazce, vše vypadá skutečně jako poselství mimozemšťanů. Tečkou nad i bylo v roce 2001 tzv. „poselství z Chiboltonu“. To bylo vytvořeno ve smyslu jakési odpovědi na poselství jiným civilizacím, odeslané v roce 1974 z Areciba.

Podobně vypadala situace s loňským „poselstvím z Crabwoodu“. Pod obličejem mimozemšťana byl disk, na kterém bylo v kódu také zapsáno:  „Je mnoho bolesti, ale ještě je čas…“ Moji známí – specialisté na reklamu a novináři – se smáli: to vše je jen reklamní trik, za tím není nic mimozemského, jen lidská vychytralost a vypočítavost. To jen lidé v zákulisí rozehrávají svou hru a vnucují lidem pohádky o mimozemšťanech. Jen si představte, že by nějaká mezinárodní korporace předvedla šou na téma příchozích z vesmíru. Odhalí, že jsou s Nimi ve spojení a nové obrazce na polích to „potvrdí“. Akcie takové korporace vyletí nahoru a panika na burze způsobí řadu finančních pochodů. Ale podobné aféry se objevují stále – jen vzpomeňte na zprávy o klonování, o sektě Clonaid, nabízející klonované děti.

Představte si, že existují další tajemné sekty či sdružení, podnikající v těchto oblastech. A vzpomeňte, jaký rozruch byl kolem fenoménu zmrzačeného dobytka, jehož znetvoření jakoby přímo ukazovalo na mimozemšťany. Nebo senzace kolem meteoritu se stopami mikroskopického života z Marsu? Také kolem UFO se čas od času rozviřuje hladina veřejného mínění. Proč? Specialisté ví, že disková letadla mohou skutečně létat, princip je znám už 100 let a technologie je také dostupná. Ovšem čas od času se vždy při zmínce o létajících discích vše svede na mimozemšťany nebo na poblázněné ufology. Je pravda, že takové senzace nemají dlouhého trvání, ale je třeba si uvědomit, že k získání rozhodujících pohybů na burze stačí 2 – 3 dny „světové senzace“.

Podívejme se na obilné piktogramy – právě ony to byly, které ukázaly a dostatečně zpopularizovaly nové, perspektivní obory vědy (např. fraktály). Možná má být jejich smyslem i to, vytvořit takové zdání, že právě mimozemský rozum nám představí a zprostředkovává pokrok vědy. Takže již možná nejde jen o publikum, ale o to, aby i vědečtí experti uvěřili v mimozemský vliv. Domnívám se, že je zde globální úmysl – vytvořit dlouhodobý obraz zdánlivé přítomnosti mimozemšťanů. To vše za cílem zajištění dlouhodobého úmyslu – aby se za pomoci „obrazu mimozemšťanů“ lidstvu vnutilo to, co někomu bude vyhovovat.“

Z ruských materiálů

error: Kopírování zakázáno!