Jiří Mašek a jeho Osud

Stránky OSUD.CZ byly podle úvodního prohlášení 10.7.2002 vytvořeny, aby přispěly „nové české vzdělanosti, ve snaze vytvořit rozsáhlé centrum, knihovnu, či databázi alternativních informací a poznatků, vnímaných a posuzovaných bez předsudku, s tolerancí a láskou.“ (1).

Už v říjnu 2002 byly stránky zpoplatněny a tak pro četbu asi 90% článků se musí čtenář  zaregistrovat. Registrace stojí 119 Kč/měsíc.

Je s podivem, že valná většina zpoplatněných článků je převzata z jiných zdrojů a tak při troše šikovnosti lze tyto články rychle nalézt jinde.

Transformace… Jak se projevuje?

Ústředním tématem těchto stránek je tzv. „transformace“. Není to v podstatě nic nového. Jde o stokrát omleté téma konce světa a údajného přechodu na novou kvalitu života, tedy v podstatě nové chiliastické učení, spojené s přelomem tisíciletí. Je to proces, který se neomezuje na jediný okamžik nebo rok, ale J. Mašek své čtenáře drží ve stálém napětí už několik let. V jeho pojetí je „transformace“ v podstatě totéž, co bylo v chiliastickém hnutí vždy, je to jen oděno do nového, technického a současného hávu. Přitom se ovšem nevyhýbá ani osvědčeným starým tradicím. Konec tohoto světa bude údajně spojen s různými vlivy a těžko lze vysledovat jedinou příčinu. Může to být např. přílet Nibiru – obávané 12. planety Sumerů, tajemného tělesa s oběžnou dobou 3600 let a protáhlou drahou, obývané sumerskými bohy Anunaki… nebo to bude konec dalšího cyklu mayského kalendáře, vypočteného na rok 2012. To bude spojeno s přepólováním magnetického pole Země. Protože se tato událost blíží, projevuje se to různými způsoby, které může pozorovat každý čtenář. Jsou to zejména katastrofy a nehody. Ty tvoří v podstatě páteř obsahu Osudu. Hoří kamióny, domy, lokomotivy – proč tomu tak je, ví jen J. Mašek. Vytvořil proto celý cyklus „Hoří, má panenko! Lokomotivy, autobusy, letadla… výčet některých nehod a katastrof spojených přímo s přepólováním…“ (2)

Že by za takovými nehodami byla docela obyčejná náhoda? Na něco takového se neopovažujte ani pomyslet! „Kdo to kdy slyšel či viděl hořet elektrický sporák…?“ diví se J. Mašek. A co takhle se optat hasičů? Ti už viděli hořet věcí …

Ale „hasiči a specialisté pořád melou své pohádky o technických závadách, brzy jim nikdo nebude věřit.“ (3). Ano, ze čtenářů Osudu jim věří už jen málokdo. Pokud spadne letadlo, nebo má potíže, může za to samozřejmě také „transformace“. Na její nebezpečí v letadlech upozornil dokonce J. Mašek České aerolinie. Tam se samozřejmě museli dobře pobavit, neboť co si myslet o doporučení, kdy „v den, kdy dojde náhle ke katastrofám více jak dvou či tří letadel naráz, je třeba okamžitě vydat zákaz startů dalších letadel. Vše souvisí také s denní či noční hodinou, (v období leden – březen) jsou krizové  zejména vzlety a přistání kolem 10.30-12.30 seč a 21-23 seč.“ (4)

Pan Mašek ovšem mohl poradit, jak zamezit přistání letadla v uvedených hodinách.

Proč se tak děje? Zde je vysvětlení: „Syntetické materiály mění pod vlivem fotonů molekulovou strukturu a propouštějí vedené kapaliny (elektřinu, apod.) To je příčinou toho, proč mnozí kolem 14. hodiny cítíte benzín i ve svých vozech. Pokud se pak dostanou do kontaktu s něčím hořlavým, je zle. Většinou se požáry zatím objevují v místech kumulace velkých energií (ať již lidských), nebo zejména dalších (dálnice, kamiony s velkým počtem stejného druhu zboží atd.)“ (5). Sice není jasné, jak může elektřina prosakovat, ale zřejmě je to v pojetí Osudu nějaký zvláštní druh kapaliny… Nelze nepřiznat, že sázka na katastrofy jako důkaz „transformace“ byla velmi vychytralým tahem. Různé havárie, ať už z jakéhokoliv důvodu, zde byly a samozřejmě, že budou i nadále.

„Důkazů“ transformace je tedy nepřeberné množství a budou se dít stále. Ještě se nestalo, že by nějaká havárie letadla byla uznána na Osudu jako přirozená, tedy – aby se zde potvrdila oficiální verze.

Fotony

Čímž se dostáváme k pravidelným „fotonovým předpovědím“.

Zde je předpověď na červen 2009. Fotonová předpověď na červen? Bude ještě hůř, než v květnu! (6) Den  – Stupeň 1        6.93 4        7.24 6        7.55 8        7.77 12      8.32 14      8.47 16      8.21 19      8.03 23      8.01 25      7.95 28      7.87 30      7.73

Pokud hledáte v druhém sloupečku jednotky, máte smůlu. Hodnoty vám musí stačit.

Někteří čtenáři byli z těchto čísel zděšeni. Třeba Petr P. předpověď zhodnotil vskutku vyčerpávajícím způsobem : „Jen pro inspiraci bych rád uvedl, že tato progrese v růstu intenzity vf hvězdných infuzí působí v morfogenetickém poli jedince něco jako kompresi či nárůst „tlaku“ a má za následek v případě neschopnosti tyto infuze integrovat, že inkarnované Vědomí opouští takto přehuštěné prostředí. Takže buďte prosím všichni opatrní a mějte se.“

Uffff …

Hodnoty toku fotonů dodává jakýsi Kirael ze stránek (7) (- srovnej s bájnou Sirael, kterou pro filmového Rudolfa II. vytvořil z měsíčních paprsků magistr Kelly ve filmu Císařův pekař. Můžeme vidět, že je zde přímo fantastická souvislost!)

„Fotony“ mají samozřejmě vliv i na lidi. Buďte ujištěni, že za každý váš neduh mohou procesy transformace. J. Mašek varuje, že on pociťuje „zvláštní pocity vnitřní zimy, okamžiky v trvání řádově desítky minut (čtenář tak může obdivovat pozoruhodné vnímání časových „okamžiků“) kdy vnímám obrovský chlad a není možné se zahřát.  Dále je to “obrovská únava… kdy jsem schopen usnout ve stoje. Poslední dny to bylo někdy kolem poledne.“ (8) Jeden čtenář zažívá skutečná muka: „Dnes to je cítit ty vzrůstající fotony… zase od levé  půlky hlavy bolest, levé oko, brnění nohy taky levé, trochu i vibrace v rukou. Stejný jako v květnu, když to bylo na maximu…..” (9) Další kritická doba „kolem šesté (…) se cosi opírá do magnetického štítu Země.“

Opět je to velmi šikovný tah – málokdo je dnes úplně zdravý a únava se nevyhýbá nikomu. Proč to nesvést na fotony či transformaci? Je to něco nového, než si přiznat normální únavu nebo zdravotní potíže. Lidé se také rádi pozorují a sugesce bezesporu rovněž vykoná své. Nepociťujete právě nyní pálení očí? Zvláště pravého? Slzíte? Mrkáte často? Stačí si oči pořádně promnout a bude lépe … Kolik z vás si nyní protřelo oči? Vidíte, je to tak snadné…

A tak váha Maškových vysvětlení opět stoupá. A dále, jak čtenáři Osudu stárnou, přibývá různých potíží. A to je opět důkaz blížící se nové Apokalypsy, sílící transformace, přibližující se Nibiru, zvyšujících se hodnot fotonů …  (příznivec si může vybrat dle libosti). A tak pořád dokola.

Konspirace

Jakmile někdo sdělí něco, co by mohlo byť jen korespondovat s názory na Osudu, ihned mu hrozí smrtelné nebezpečí. A to bez ohledu na to, že tyto „strašlivě nebezpečné názory“ se publikují naprosto volně: „Jak víte, vyjádřil jsem díky tomu již před časem své obavy, že na prezidenta Klause může být spáchán atentát. Může se jednat o dopravní nehodu, nebo třeba srdeční záležitost. Nyní své obavy rozšiřuji i na Petra Hájka, varování Klausovi může přijít možná přes problém právě jeho a jemu.“ (10)

Pan Mašek si však ihned ví rady: „Znovu prosím všechny ty, kteří dokáží energeticky pracovat s událostmi, aby se postarali o jejich bezpečnost a vytvořili jim krytí světelných sil.“ (11) Opět velmi důmyslná metoda: Pokud by se „cokoli“ s oběma osobnostmi stalo (třeba by onemocněli rýmou), byl by to důkaz „atentátu“. Pokud se nic nestane, je to opět zásluha „světelných sil“, aktivizovaných Maškem k jejich ochraně. Jak geniální!

Ačkoliv se to důkazy „transformace“ a blížících se závažných událostí na stránkách Osudu jen hemží, věda to vše ignoruje, ba dokonce utajuje. Vše, co se na světě stane, je důkazem tajného celosvětového spiknutí lóží, spolků, celosvětové vlády. Je zajímavé, že důkazy konspirace a utajování se dokládají … normálně přístupnými a široce publikovanými zprávami z tisku a internetu. Také zde je v podstatě nevyčerpatelný zdroj inspirace. Politické manipulace jsou dnes na denním pořádku, podle zájmu těch či oněch politických sil. Běžně je může odhalit každý z nás, nebo se tak stane časem i oficiálně. Pokud se to však předem odhalí na Osudu (nebo se pouze předpoví, že tomu tak je nebo bude), úspěch je zaručen.

Chemtrails

Důkazem celosvětového spiknutí, politiků, vědců, vojenských a průmyslových kruhů je tzv. chemtrails. Je to skutečný evergreen na stránkách  Osudu. Pásy za letadly, známé už od dob druhé světové války se náhle staly tajuplným práškováním jakýchsi chemikálií, jež mají řadu úkolů:

– biologická zbraň

– v podstatě očkování populace celé planety

– ochránit před globálním oteplováním nebo před kosmickým zářením…¨

– atd.

Zde se podařilo mobilizovat celé šiky čtenářů, kteří posílají takové množství fotografií, až to musel Mašek zastavit. (12) „Chemtrailsy byl soudě podle příznaků velmi pravděpodobně postižen i známý český herec známý svou výbornou fyzickou kondicí Pavel Nový. Dostal nejprve zápal plic, později po léčbě zánět mozkových blan a leží v kritickém stavu na ARO příbramské nemocnice.“

Pokud byste se chtěli pídit po důkazu, že za tímto onemocněním skutečně je chemtrails, budete okamžitě označeni za skeptiky a zaprodance světových spiklenců.

J. Mašek se dále ptá: „Začnou nyní lidé umírat na záhadné práškování po tisících?“ (13) I když 2 roky se nikde po tisících neumírá, J. Maškovi nebo čtenářům to vůbec nevadí.

Pravou lahůdku v oblasti chemtrails přinesla fotografie „práškujícího letounu“ (14), což byl americký bombardér B-47 z 50-60. let (tedy už dávno vyřazený) při zkráceném startu za pomoci přídavných raket. Že by se nikdo nenašel, kdo by J. Maškovi poradil, aby se neblamoval?

Jsou ale i další meteorologické fenomény, jako třeba červánky, které lze využít pro své cíle: „Vždy, když nebe zřejmě vlivem prudkého fotonového záření  a okamžitého posypu chemtrailsy zreaguje a zbarví do ruda, musí přijít mainstream a věda s tzv. oficiálním vysvětlením. (např. saharský písek) … Podle starého indiánského proroctví, pokud se začne objevovat rudé nebe, je konec lidí již blízko.“ (15)

Co dodat …

Čtenáři a příznivci

Někteří čtenáři J. Maška bezmezně milují. J. Mašek totiž umí poradit prakticky ve všem, třeba jak doma řešit vytápění, nebo zda letět na dovolenou. Kromě toho i věští: „Zatím nemám důvod měnit své proroctví, že opravdu nepříjemná léta přijdou až v letech 2014 a výše.“ (16) Je zajímavé, že dosud nikdo z čtenářů tato předchozí „proroctví“ nevyhodnotil. Proč taky …

„Otevřený dopis čtenářům OSUD.CZ“ (17) vyvolal proto u některých pravé záchvaty nepříčetnosti. Ta tam byla veškerá láska k bližnímu. Tak jsme se mohli dozvědět, že kritici Osudu jsou “pomatenci a blázni“, „otravují jiné lidi se svojí demagogií,“ a jsou dokonce „placená protilidová pakáž,“ „lidské prostitutky, které se někým nechají uplatit a potom dělají tuhle špinavou práci,“ „jednají jako konfidenti” a jsou „placeni z našich daní…” Kromě toho z J. Maška „aktivně vysávají energii…“ (z diskuse)

Uvnitř této zvláštní internetové společnosti se proto také nijaká kritika nepřijímá. Jen zřídka byly slyšet hlasy, že by bylo potřeba vyslechnout i jiné názory. Nesouhlasící jedinci předplatitelské obce, kteří si Osudu patřičně „neváží“, obdrží nejprve zákaz psát do diskusí, případně je jim vrácen zbytek předplatného a tedy zakázán přístup.

Přátelé Světla (jak si říkají) v diskusích okřikují každého, kdo souhlasně nekývá, slovy např.: „Sklapni. Nepřináleží Ti vyjadřovat se k zásluhám a pravdám Jirky…“ (10.06.2009) Na stránkách tak občas uvádí názory čtenářů, které jsou plné přání, aby J. Mašek na sebe dával pozor, opatroval se atd., neboť ti, kteří tak „odvážně“ poukazují na tu všechnu konspiraci atd., jsou v neustálém ohrožení – budou okamžitě ponižováni, zesměšňováni a dokonce likvidováni…

Závěr

Techniky vzniku podobných učení a příznivců jsou dávno známé. Vytvoří se systém určitých myšlenek, samozřejmě závažného, varujícího obsahu, které se zahalí do tajemného hávu. Zkombinují se s problémy a jevy, které jsou dávno známé, aby se lidé měli čeho zachytit. Pak už se fantazii meze nekladou. Kritici jsou upozorňováni na to, že „ono na TOM NĚCO je…“, „v NĚČEM má pravdu…“ atd. Ovšem komplex názorů už není pro každého. Nejlepší je sdělit, že určité věci zde jsou, ale „vidí“, „vnímají“ a „chápou“ je jen vyvolení. K tomu musí být určité schopnosti, pravá „duchovní“ vyspělost. To dává příznivcům pocit jejich výlučnosti a výjimečnosti. Nezáleží na tom, co umí, jak jsou vzdělaní, naopak, věda je nepřítelem číslo jedna. Kritici jsou hlupáci, kteří nedorostli k takovým výšinám vědění. ¨

Zvěstovatel tohoto učení je neomylný guru, radící i věštící. Je neustále pronásledovaný a tak musí být chráněn davy příznivců vlastními těly. A tak věta Jana Kolára na adresu J. Maška: „Obavam sa, aby o par rokov nevznikla okolo neho nejaka sekta,“ (18), není vůbec od věci. I když lze pochybovat o tom, že toto byl pravý záměr zakladatele Osudu, při dosavadním vedení a řízení těchto stránek a probíhajících společenských podmínkách a procesech došlo ke vzniku této zvláštní struktury. Je pouze na osobní odpovědnosti zakladatele, a na těch čtenářích Osudu, kteří na něm v dobré víře hledají poučení, zda budou schopni zamezit patologickým tendencím, (které se samozřejmě nevyhýbají žádnému společenství lidí), nebo zda jim takový stav vyhovuje a budou na něm dále stavět, podporovat a rozvíjet jej.

Odkazy

(1) -jmm-, Osud.CZ, http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=1, 10.7.2002

(2) Osud. CZ, http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=7748, 16.07.2008

(3) Osud.CZ, http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=8539, 23.01.2009

(4) Osud.CZ, http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=8697, 28.02.2009

(5) Osud.CZ, http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=7748, 16.07.2008

(6) Osud.CZ, 01.06.2009

(7) http://www.kirael.com

(8) Osud.CZ, http://osud.cz/cs/clanek.php?id=8643, 16.02.2009

(9) Osud.CZ, 10.06.2009 (10) Osud.Cz, 10.06.2009

(11) Osud.Cz, 10.06.2009

(12) Osud.CZ, 05.06.2009

(13) Osud.CZ, http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=6385, 23.09.2007).

(14) Osud.CZ,  http://www.osud.cz/cs/img_clanek/2758_TS_chemtrails_plane_093afx-small.jpg) – http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=6378 – 21.09.2007

(15)  Osud.CZ, http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=8867  07.04.2009

(16) Osud.CZ, http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=8879, 05.06.2009

(17) Šafařík, L.: OTEVŘENÝ DOPIS čtenářům OSUD.CZ. KPUFO.CZ, 06.06.2009

(18) Kolár, J.: Čo je to skutočná duchovnosť alebo pozor na šarlatánov. http://jankolar.blog.sme.sk/c/185437/Co-je-to-skutocna-duchovnost-alebo-pozor-na-sarlatanov.html

  • Pokud odkaz nefunguje, použijte Internet Archive.
error: Kopírování zakázáno!