Konspirační guru

ČR navštívil jistý David Icke, prý král všech konspiračních teorií, pravý „konspirační guru“.

icke

V Praze vystoupil na celodenním simultánně překládaném semináři. O koho jde ? 

David Icke je nejznámější konspirační teoretik v dnešní Velké Británii. Předtím měl úspěch jako profesionální brankář pro Coventry City, později pro Hereford United. Jeho pět let trvající kariéra byla ukončena artritidou. Icke se poté stal známým veřejnosti jako sportovní komentátor a moderátor BBC. V letech 1988 a 1991 Icke byl mluvčím Strany zelených, z níž byl později vyloučen. Jeho cesta od roku 1991 až do současnosti je taková, že by ji nemohl předvídat ani nejnápaditější autor sci-fi.

Zásadní posun ve své kariéře začal Icke v roce 1991 dosti bizarně na Wogan Show. Icke, oblečen v tyrkysovém oděvu oznámil veřejnosti, že je Boží Syn. Toto oznámení se shodovalo s neklidnou dobou v jeho soukromém životě. I když později tvrzení, že je syn Boží odvolal, získal tak značnou pozornost veřejnosti, a také díky propagaci různých akcí, turné, a prostřednictvím svých internetových stránek. ¨

Roswell

Ve své biografii popisuje své povolání takto: „…od roku 1990 působí na plný úvazek jako vyšetřovatel toho, kdo a co opravdu řídí svět.“

„Ilumináti“ a „Reptiliáni“…

Tito „kdo a co“, jsou podle Icka Illumináti, mocná elita, složená ze zvláštních kříženců  pozemských humanoidů a plazů ze čtvrté dimenze. V knize „Děti Matrixu“ Icke říká, že 13 předních rodin má tuto hybridní DNA. Pak již můžeme jen sledovat, z jakých zdrojů se Ickovo učení skládá. A zjistíme, že to není nic nového, dokonce jsou to známé otázky, se kterými přicházeli už dávno úplně jiní lidé.

„Reptiliáni a další manipulují se subjekty jen mimo frekvenční rozsah našich smyslů. Jejich vlastní fyzická podoba už byla vyčerpaná a již se nemohou množit. Tak se snažili proniknout do lidské společnosti, a tak ji použít ke své existenci a kontroly v této dimenzi.“ Jak již bylo mnohokrát řečeno, spolehlivým znakem, po kterém se musí mít člověk na pozoru, je upozornění na něco neviditelného. Je tu něco, co vy nevidíte. Vidím ji jen já, a po mně jen lidé „probuzení“, „vyspělí“, „s nezatíženou, otevřenou myslí“, atd…

A kdo by chtěl vypadat jako zaostalý buran bez přístupu k „zasvěceným“ informacím? A tak prosťáčci odkývají jakoukoli blbost, jen aby zapadli do davu podobných kývajících pitomců. Celý svět je samozřejmě prošpikován tajnými společnostmi, až si připadáte blbě, že v žádném sami nejste. Ale co víc, tyto společnosti jsou v podstatě řízeny mimozemskými ještěry. Kříženci s Reptiliány pronikli do tajných spolků jako jsou zednáři, Trilaterální komise, Bilderberg Group a Rady pro zahraniční vztahy. Icke dále vyhlašuje, že to právě od nich pochází satanské obřady, včetně pití krve a dětské oběti. Tvrdí, že mezi nimi jsou, mimo jiných – George Bush, Bill Clinton, různé královské rodiny včetně britské, herec Kris Kristofferson a nebo zpěvák Boxcar Willie.

Při bližším seznámení se s učením D. Icka, což poskytuje popis jeho přednášky v Praze (1) snadno zjistíme, že např. ony reptiliánské kořeny v šlechtických rodinách, které odvozuje z různých světových mýtů, i architekturních prvků, jsou úplně známé teze z knihy Johannese von Buttlara „Dračie cesty“. (Sl. Spisovatel, Bratislava 1992, pův. Mnichov 1990).

Ovšem ony odkazy na plazy najdeme všude – Icke je ukazuje třeba na logu automobilky Alfa Romeo… co bychom si bez takového důkazu počali?

Kontrola mysli

Icke věří, že Ilumináti si podmaňují masy prostřednictvím systému kontrol mysli.

Ilumináti chtějí vytvořit svět ze strachu, a plazí Illumináti se živí právě onou „výslednou negativní energií„. Tento strach je považován za zdroj potravy.

A jaké jsou důkazy? Třeba dětské knihy obsahují hodně příkladů. “Příšerky s.r.o.“ od studia Pixar a ‘‘mozkomoři‘‘ v románech o Harry Potterovi jsou Ickem využívány pro ilustraci, jak se lze živit emocemi. Icke se tak na těchto fantaziích bezvadně přiživuje. Také film Matrix poskytl všem konspirátorům a Ickemu řadu podnětů k činnosti. Nesmí samozřejmě chybět také obavy před očipováním obyvatel … „Musíme získat kontrolu nad naší myslí zpět. Životy, které žijeme, jsou zdánlivé projevy představivost sebe popisovat naši situaci jako hologramy  podobné těm v ‚Matrixu‘,“ píše Icke. Fakt, že odhalení z filmu Matrix viděly milióny lidí, je prý chybou hollywoodských Illuminátů. Icke napsal na svých internetových stránkách, že filmový průmysl je bohatým zdrojem materiálu pro Illumináty, a právě takové chyby při „úniku informací“ mohou poskytnout pravdivé informace veřejnosti o tom, co se opravdu děje ve světě.

Duchovní „osvícení“

Icke zahrnul do své teorie řadu zdrojů z oblasti New Age. Pracoval s léčiteli a mluví často o svém vlastním duchovním probuzení. K tomu došlo, když na dovolené zaslechl hlasy a byl fyzicky ovládán neviditelnou silou, aby se podíval na knihy New Age. Ickeho duchovní osvícení a zjevení proběhlo velmi rychle, a díky tomu si zajistil množství velmi povrchních podkladů k pozdějším knihám. Toto probuzení bylo dále rozvíjeno během návštěvy v Peru, kdy byl rovněž veden svým vnitřním hlasem.

V roce 2002 během návštěvy v Brazílii Icke požil psychoaktivní látku ayahuasca. Výsledkem 5 hodinové drogové zkušenosti byl opět hlas, který mu řekl: „Nekonečná láska je jediná pravda, vše ostatní je iluze.“ Když byl v Austrálii, navštívil léčitele, který mu prý pomohl s jeho artritidou. Icke tvrdí, že viděl mnoho příkladů neuvěřitelného léčení, včetně vyléčení rakoviny plic a poškození míchy: „Nejedná se o zázraky, i když se to tak zdá. Jedná se o expertní využití životní síly, kterou někteří nazývají Prána. Je známé, že Osvícenci se snaží vědomosti o ní tak tvrdě potlačit.“ Icke soustředil ve svém učení hodně prvků z Nového Věku tak, aby to vypadalo, že jde o jeho vlastní program.

Metody argumentace

Icke nemá žádný empirický důkaz, že globální vláda je spojená s „plazy“. A jak se mu tedy podařilo se stát „králem konspirace?“ Metoda je velice prostá:  Vezmete jakoukoliv věc, nebo fakt, posbíraný z chabých znalostí historie, politiky nebo jiného oboru lidské činnosti, a přiřknete ho činnosti tajného spolku, spojeného s mimozemskou ještěří rasou. Různé dějové zvraty jsou pak dílem konfliktů těchto různých ras, které musíte nějak „mimozemsky“ nazvat, třeba Aryané, Greys, Hmyzí rasa, apod. Zajisté jste nevěděli, že Habsburkové jsou Nordikové, co se kříží s Reptiliány. Kdo by ovšem chtěl v těchto údajích hledat nějaký systém, má smůlu. Je v tom takový chaos, a to je to pravé ořechové. Každému, kdo by to chtěl rozplést, se musí rychle zatočit hlava a pátrání rychle zanechat.

Ptáte se, kde jsou důkazy takových tvrzení? Co vás to napadlo se ptát po důkazech, když je vše tajné? Zdání pravdivosti všemu dají právě jen ty útržky historie nebo všeobecně známých fakt. Ovšem jak se tedy k opravdovým tajným informacím dostal sám „konspirační guru“?

Inu, v podstatě snadno. Zapojí se prostá fantazie, splete se všechno se vším a výsledek vás samotné udiví.

Je třeba s podivem, že David Icke nehovoří o mimozemském původu Slovanů. Vždyť v zárodku této rasy je mimozemská „Ptačí rasa“. Proto se o Slovanech říká, že mají „holubičí povahu“. Ovšem stopy této rasy lze nalézt po celém světě. Právě tato rasa postavila záhadné stavby v Tichomořském Ponape, koneckonců zdejší legendy jsou plné „ptačích lidí.“

Ptáte se, kde lze získat takové šokující informace? No samozřejmě z tajných archivů. Copak David Icke snad prozrazuje zdroje svých informací? Nemusí, a v tom je právě ten půvab. Konspirační teorie se zkrátka dokazovat nemusí. Stačí jen najít dost pitomců, kteří tomu budou naslouchat a za takové „objevy“ dokonce platit. Vidíte tedy, že stát se tvůrcem podobných objevů je velice snadné.

Třeba jeho skandální prohlášení, že britská královská rodina je rovněž spojena s reptiliány, opřel o tvrzení bývalé léčitelky princezny Diany, Christine Fitzgeraldové. Ta kdesi sdělila, že Diana říkala o královské rodině Windsorů, že to nebyli lidé, a že její přezdívka pro ně byla „ještěři„. To Ickemu výborně nahrálo pro tvrzení o „plazím spiknutí“…

Ze zneužití takové metafory je zřejmé, jakým způsobem Icke nakládá s informacemi.  Pozorný divák rozhovoru na stránkách (2) snadno odhalí metody a způsoby argumentace, které tento „konspirátor“ používá. Ukázkový je příklad, jak hned v úvodu se od popisu prvobytně pospolného kmene dostane k „fašistické diktatuře EU“. Opět žádné argumenty, vše se bere, jakoby vše byla samozřejmost. Je to metoda, která staví na všeobecné nevědomosti posluchačů. Suverénností při předkládání informací se tak neznalí lidé dají snadno napálit. Při bídné všeobecné úrovni obecného přehledu o dění, má tak Icke pozornost lidí zaručenou.  Může tak tedy v poklidu tvrdit, že globální pavučina tajných organizací prosazuje svou moc skrz síť tajných spolků v ČR, ovšem samozřejmě neříká kterých. Je zřejmé, že vládnou úplně jiné kruhy, než politici, ale na to rozumný člověk nepotřebuje žádného Icka.

Do spiknutí a spojení s mimozemskými ještěry jsou zapleteny i mnohé celebrity. Ty nemají prý kosmetické operace jen z pouhé ješitnosti: „Plastická chirurgie musí zakrýt, co přesně se při operaci dělá na biologické a genetické úrovni.“ Co dodat …

Přístup k holocaustu

Ickovy projevy vedly k obavám etnických menšin, především Židů, že za jeho učením se ve skutečnosti skrývá antisemitský program. V jeho druhé knize “And the truth shall set you free ”, („A pravda vás vysvobodí„), Icke opakuje své přesvědčení, vycházející z „Protokolů sionských mudrců„, že židovská klika může za obě světové války a Říjnovou revoluci. Ve stejné knize také odsoudil Norimberský proces jako „příklad msty a manipulace„. Icke byl obdivovatelem Davida Irvinga (3) a v jeho přístupu viděl možnost, jak změnit názor veřejnosti na holocaust. Ale nakonec stejně jako Irving, i Icke vstoupil do temného světa popírání holocaustu. Dnes je Icke v centru podpory hájení svobody projevu – a to pro kanadského popírače holocaustu, neonacistu Ernsta Zündela, který tvrdí, že „výuka o holocaustu je zneužívání dětí„…

„Všechno je jinak…“

Icke přiznává, že ve škole byl znuděný běžným přístupem vyučujících: „Odmítl jsem to vše s jakýmisi  vnitřním přesvědčením,  že je všechno jinak.“ Pokračoval tedy v odklonu od reality a kladl velký důraz na informace a proroctví získávané z „psychických“ – tedy mimosmyslových – zdrojů.  Jeho webové stránky jsou plné senzacechtivých tvrzení o cenzuře, skrývání a zdravotních rizik z běžné medicíny nebo z čehokoli jiného. Přes to, že zná mnoho vynikajících léčitelů, jeho zdravotní potíže se nijak nelepší. Icke spolu s mnoha dalšími „konspirátory“ se přiživovali na dalších různorodých otázkách – jako např., že Bushova administrativa spáchala útok na World Trade Centre dne 11.9.2001 a dokládá to fotografickými „důkazy“ – obrázky Satana v dýmu …:-)  Jeho styl si získal mnoho obdivovatelů, kteří jsou možná zmateni jeho výřečností a agresivitou vůči kritikům, což má na neznalé prosťáčky zapůsobit tak, že pravda je na jeho straně. Icke šel ještě o krok dále než většina paranoidních konspiračních teoretiků a jeho teorie o „spiknutí všeho se vším“ se ukázala být zvláště vzrušující a přivedla k němu další příznivce.  Na webové stránce jsou vždy žádosti o pomoc a výzvy k zasílání darů k „boji za pravdu.“ A čeho si D. Icke váží nejvíc? Je to prý „otevřená mysl“. Je to pěkná fráze. Dobře si všímejte, kdy a od koho ji uslyšíte. Používají ji právě lidé, předkládající různé fantasmagorie. Přeložte si to do srozumitelštiny – je to „otevření“ se pro všechny nesmysly, tedy ideální je taková mysl, která je nesvázaná nijakými vědomostmi.

A s jakým repertoárem „konspirací“ dojel Icke do Prahy ?

Soudě podle popisu jeho přednášky (1), nepřišel s ničím objevným. Jak už je pravidlem, hledat zrnka originality v učení podobných typů věrozvěstů je marná námaha.  Jak se také lze přesvědčit, stačí vzít staré ošoupané záhady z 60. let (o dutém Měsíci, o Fobosu jako umělé družici Marsu, základnách na odvrácené straně Měsíce, atd., atp.) a v roce 2010 vypadají jako bůhvíjaká „konspirační“ odhalení. Samozřejmě jsou už dávno vysvětlena, ale to je pod prahem vnímání „konspiračního gurua“. Konspirace jako chemtrails a 9/11 samozřejmě nesměly chybět a soudě podle těch ohraných, 40 – 50 let starých „odhalení“, které si Icke přivlastňuje, nemohl opět říci nic nového.

Jeho příjezd oslavovaly známé „konspirační“ servry – Osud, Matrix, Cez okno, Orgonet a jiné. Vyvstává z toho otázka – zajistil konspirátor, aby letadlo ve kterém letěl, nechemtrailsovalo? Jak se s tím srovnává, když létá na své akce? Proč toto nepožaduje na letištích? Není to tím, že si je velmi dobře vědom, že by skončil kdesi v léčebně? A jaká byla cena pražského semináře? Pohybovala se kolem 1000 – 1500 Kč. Diváci byli zajisté nadšeni, neboť platí, že čím větší blbec, tím větší nesmysly mu lze za jeho vlastní peníze naservírovat. Icke ani netuší, jak velkou díru v českém konspiračním trhu objevil.

Odkazy

(1) Rašín, K.: David Icke v Praze: Jsme kontrolováni silou, kterou nevidíme. http://www.exopolitika.cz/news/david-icke-v-praze-jsme-kontrolovani-silou-kterou-nevidime/

(2) Exkluzívny rozhovor Davida Icka, ktorý poskytol pred svojim príchodom do Českej Republiky. http://dolezite.sk/Exkluzivny_rozhovor_Davida_Icka_ktory_poskytol_pred_svo_78.html (Také tazatel ukazuje svou „informovanost“, když říká, že Schwarcenberk je potomkem Drakuly… :-))

(3) David Irving. http://www.holocaust.cz/cz2/resources/texts/zeman_irving

Zo stránok : KPUFO.CZ – http://www.kpufo.cz/

error: Kopírování zakázáno!