Co je Exopolitika?

Exopolitické hnutí je radikální odvětví ufologie ve Spojených státech, šířící se do světa.

Toto hnutí si klade za cíl vyvinout tlak na vládu, aby zahájila proces zveřejnění údajů o tom, že mimozemšťané jsou již na planetě Zemi ve velkém počtu přítomni. Znamená to, že se musíme pokusit ovlivnit naši lidskou společnost, aby nově chápala vztah k mimozemšťanům a změnila své sociální, ekonomické, vojenské a další struktury politickými cestami. 

Hnutí nesdílí např. opatrnost profesora Hawkinga, ke které nabádá v přístupu k mimozemským vetřelcům (http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1268712/Stephen-Hawking-Aliens-living-massive-ships-invade-Earth.html) Na rozdíl od Hawkinga a jeho varování, exopolitici, jako např. bloggeři Stephen Greer, Steve Hammond, Marcia McDowall a Ed Komarek  tvrdí, že mimozemšťané už dávno s lidmi komunikují a provádí kontrolu nad pozemskými záležitostmi. Exopolitici rovněž tvrdí, že ozbrojené síly ve světě a jejich tajné služby ví o mimozemšťanech, ale musí zachovat přítomnost mimozemských bytostí v tajnosti z důvodu dopadů veřejné paniky, která by z toho nastala. Hnutí rovněž tvrdí, že vojensko-průmyslový komplex využívá cizí technologie, neboť se k nim pozemská věda dosud nepropracovala. Exopolitika zaznamenala zatím značný úspěch. Zcela přerostla poněkud starší projekty jako SERPO, Project Camelot, a mnohem důmyslnější program Disclosure.

Osobnosti 

Většina předních exopolitiků, jako Michael Salla a Alfred Webre tvrdí, že pokud jde o kontakt mezi lidmi a mimozemšťany, první nesmělé kroky již byly učiněny. 7. dubna 2005 M. E. Salla založil Exopolitický ústav se sídlem v Kealakekua na Havaji. 4. června 2006 Al-Džazíra zveřejnila článek, ve kterém informuje o dopise, který zaslal M. Salla, v němž informuje o možnosti mimozemské intervence, jež má zabránit jadernému útoku na Írán ze strany Spojených států amerických.

Ve dnech 9. – 11. června 2006 Salla uspořádal na Havaji konferenci o světovém míru a mimozemských civilizacích. V současnosti tvrdí, že za utajováním přítomnosti mimozemšťanů jsou síly, usilující o mezinárodní konflikt. Dále uvádí, že podle informací různých „kontaktérů“, existuje šestnáct různých mimozemských civilizací (tento počet se u různých exopolitiků značně mění – od 16-46), které v současné době působí na lidskou rasu, zatímco řada jiných mimozemských ras monitoruje pozemské záležitosti, i když se vyhýbají přímým kontaktům. Většinu svých tezí Salla přebírá od jednotlivců, kteří tvrdili a tvrdí, že je kontaktovali mimozemšťané. Ve sféře jeho zájmu jsou dávno odhalení podvodníci jako G. Adamski a další.

V rozhovoru pro Washington Post Michael Salla odhalil zdroje svých informací pro svůj výzkum mimozemských návštěvníků a důkazů pro svá tvrzení – jsou prý běžně dostupné na internetu: „Je tu hodně věcí na internetu, a já jsem je poskládal dohromady.“

Co dodat …

Alfred Labremont Webre – pomohl založit Exopolitical Citizen v roce 2000 a poněkud konzervativnější a opatrnější Stephen Bassett působí jako člen správní rady poradců v Exopolitickém ústavu a je ředitelem Institutu pro spolupráci ve vesmíru. V roce 1977 nastoupil do Stanford Research Institute (SRI International) v Menlo Park, Kalifornie, jako futurolog v Centru pro studium sociální politiky. Jeho povinností bylo prý vypracovat studie o alternativní budoucnosti, inovacích a sociální politice pro různé klienty, včetně úřadu prezidenta USA (J. E.Carter), National Science Foundation, Kongres USA (Úřad pro posuzování technologií), US Department of Energy, a stát Kalifornie (energetický plán).

I když to může znít působivě, je lépe se seznámit s nejnovějšími myšlenkami A. Webre na http://www.examiner.com/.  Články jako by byly převzaty z komediálního seriálu televize BBC „Jistě, pane ministře“.

„Poslední informace, přímá svědectví a listiné důkazy vedly k vývoji nové typologie mimozemských civilizací. Nová typologie poslouží pro mimozemské civilizace a mimozemské orgány řízení, pokud jde o mimozemské práva. Nová typologie pro mimozemské civilizace byla vyvinuta exopolitickým autorem a badatelem Alfredem Lambremont Webre, v reakci na žádost Oxford University Press, oddělení University of Oxford. Na základě typologických modelů rozděluje mimozemské civilizace na (A) mimozemské civilizace (3. dimenze), které jsou (1) Solární systém civilizací (3. dimenze) se sídlem ve třetí dimenzi v naší Sluneční soustavě, jako je inteligentní lidské civilizace žijící pod povrchem Marsu, jež má údajně strategický vztah s vládou Spojených států, a (2) civilizace (3. dimenze), což je inteligentní mimozemské civilizace ve třetí dimenzi, a na planetě Sluneční soustavy, nebo kosmické stanice v naší či jiné galaxii, nebo v nějakém jiném místě v tomto známém fyzikálním třetím rozměru vesmíru. (B) Hyperdimenzionální civilizace, což je inteligentní civilizace, jež je založena na rozměrech nebo vesmírech souběžných nebo zahrnující vlastní rozměr, a které mohou používat technologicky vyspělé fyzikální formy a nebo dopravu při vstupu do naší známé dimenze nebo vesmíru. Pokud jde o mimozemská práva a řízení, nové mimozemské civilizace typologii identifikuje (C) Mimozemské správní orgány: zákonně vytvořené mimozemské správní orgány s jurisdikcí na vymezeném území, jako je Mléčná dráha Galaktické federace, která byla empiricky ověřena výzkumem.“

Takové výplody nepotřebují komentář. Webre se tak řadí do stejné branže lidí jako Bill „SERPO“ Ryan, který uprchl z Ameriky, aby po sobě zanechal hromadu nedobytných pohledávek a celé zástupy rozezlených, zhrzených žen. Možná nepřekvapí, že o Webrovi není na webových stránkách Oxford University ani ta nejmenší zmínka.

Blogeři

Bloger Victor Martinez vytrvale působí jako zesilovač pro všechny úžasné proudy pokrouceného exopolitického učení. Martinez o sobě říká, že je bývalý federální zaměstnanec „se zájmem o vesmír, obranu a publicistiku.“ Pravidelně zasílá své e-mailové zpravodajství na více než 1000 adres každé 2 – 3 dny. Pravidelně referuje o exopolitických zprávách a dalších legendách: tajemní vládní agenti, tajné vládní technologie a příběhy o mimozemšťanech v Bílém domě. Gary Bekkum (http://garysbekkum.blogspot.com/), společně s Martinezem, jsou z velké části odpovědní za nedávné oživení hnutí SERPO. http://www.serpo.org/ – povídaček o vyslané expedici pozemšťanů na stejnojmennou planetu. Tento web je neustále plný „tajných znalostí“, informací z „anonymních zdrojů“ a náznaků o kontaktech se zasvěcenci z „vládních zpravodajských služeb.“

Ženy

Laura Eisenhowerová, radikální stoupenkyně New Age, se nedávno připojila k exopolitické skupině A. L. Webre. Je označována jako esoterický kosmolog, globální alchymista, jasnovidná léčitelka, obhájce Země, umělkyně.  Jako většina exopolitických webů, už pouhý pohled na její články a webové stránky nevzbuzuje důvěru racionálního člověka. Píše např. o tom, jak navštívila tajnou kolonii na Marsu, za pomocí cestování v čase a dalších exotických technik. Setkala se také s tajemným Agentem X. Ten tvrdil, že osobně znal Josefa z Arimatie, egypského boha Osirise a působil v různých, vzájemně propojených tajných společnostech, například, u templářských rytířů a svobodných zednářů. On a Laura rychle vytvořili intimní vztah. (http://sites.google.com/site/lauramagdalene/home/2012-and-the-ancient-game&rurl=translate.google.cz&usg=ALkJrhhdeNjFYJEfO8ySd4DBsP4qmd3OmA) Lia Ki – „umělkyně“, „futuristka“ (hlavně co se týká předpovědí kolem roku 2012) Lia Ki poskytla také svědectví o pokusu zlanařit jí a L. Eisenhower pro tajnou lidskou kolonii pro přežití na Marsu. (http://www.voicesdancegaia.com/Gaias_Call/EarthMarsTimelines.html). Ve výčtu osobností exopolitiky by sa dalo pokračovat a bohužel, ve stejném duchu.

Co to znamená?

Exopolitika začala vytvářet smyšlený obraz světa, na základě starých i nových mýtů, a zasáhla široké vrstvy virtuální společnosti.  Diametrálně se odlišuje od jiných podobných směrů svým vehementním tvrzením o „realitě“ mimozemských zkušeností. Nemá žádný problém operovat s počty kosmických lodí a mimozemšťanů, které jsou na návštěvě Země, i když je jen velmi málo lidí, kteří je viděli nebo se s nimi setkali. Ale i na to má exopolitika odpověď – je to samozřejmé, neboť je všechno utajeno a informace jsou v péči armády a tajných služeb.  Jako hnutí exopolitika opravdu nemá obdobu nikde v historii, s výjimkou vzácných případů náboženské hysterie. V tomto ohledu hnutí zapadá do souvislostí s apokalyptickými obavami roku 2012 a poznáním krize dnešní mediální  společnosti.

Střední třídy mají vždy rády dobrou mýdlovou operu. A exopolitika dává na svých webech střední třídě vše, co vždy chtěla – vizi lepších světů, ovšem takových, které jsou nedosažitelné. A také cesty k takovým světům se nachází pouze v mysli – tedy bez jakékoli zřetelné námahy nebo snažení. Většina exopolitiků je dobře vzdělaná, vysoce inteligentní, silně motivovaná. Všichni jsou s největší pravděpodobností zcela příčetní, což je zajímavá psychologická záhada sama o sobě.

Exopolitika se navíc tváří jako elitářský obor, přístupný pouze pro zasvěcence. Hlavním nástrojem poznání je médium nové doby – internet. Ačkoli je všechno utajeno, jak říká Salla, na internetu je vlastně všechno dostupné. Stačí jen tedy sedět doma u PC, surfovat po webech a jste zasvěcencem bez jakékoli námahy. Nyní se zdá, že exopolitika má značnou sílu, neboť má ambice převzít značnou část příznivců staré ufologie, která přece jen fantasty v rozletu do jisté míry brzdila. Proč, říkají exopolitici, trávit celý život sestavováním seznamů a databází záhadných jevů a hledat možná neexistující cizí artefakty, když mimozemšťané jsou dávno zde? Ale v podstatě to, co ufologie dosud zjistila, exopolitika apriori neodmítá, ale jen na tom parazituje. Vše se totiž musí prý jen postavit „do správné perspektivy“ …

Exopolitika představuje postmoderní prototyp zábavního systému. Fakta a fikce se zde mísí v jedno. Často je nelze ani vůbec od sebe odlišit. Projekty o návštěvách pozemšťanů na cizích planetách, jako je SERPO a Camelot jsou toho důkazem. Je-li možno o ní říci něco pozitivního, pak jen to, že představuje nový druh intelektuální pop kultury velmi vysoké úrovně. Vznikla na učitém stupni vývoje internetu, a zachytila určitou kvalitu počítačové kultury, za syntézy vědy, fikce i halucinace, při zapojení nesčetných možností elitářského spiknutí. Jedná se o relativně nový žánr perfektně zpracované moderní sociální komedie. A jedině tak je k ní možné přistupovat.

error: Kopírování zakázáno!