UFO – velká neznámá (5)

Chronologie případů moderního věku UFO (5. část – 90. léta)

habeck

1990 Moskva, Sovětský svaz: Šéf generálního štábu ruské protivzdušné obrany generál Igor Malcev prohlásil, že 21. března bylo přijato více než sto zpráv o pozorování UFO. Zmíněný objekt byl svědky popsán jako „kotoučovitý útvar se dvěma velice jasnými světly na okrajích“. 1991 ruská kosmická stanice Mir, oběžná dráha země: Kosmonauti G. M. Manakov a G. M. Strelakov v interview časopisu Rabočaja Tribuna prohlásili, že během svého pobytu na stanici pozorovali 28. září UFO.

1992 Mexiko City, Mexiko: Mnoho očitých svědků hlásilo záhadné světelné úkazy nad hlavním městem i  nad mezinárodním letištěm, kde byl fenomén zachycen radarovým systémem. 1993 Velká Británie V celé zemi došlo k rozsáhlým pozorováním, mezi nimi i ke sledování velkého krystalovitého útvaru. Britské ministerstvo obrany to přimělo vydat příkaz k důkladnému prozkoumání všech zaregistrovaných fenoménů.

1994 La Veta, Colorado, USA: Stejně jako již předtím v Arkansasu, Novém Mexiku i dalších státech Unie došlo k nevysvětlitelnému a hrůznému mrzačení dobytka. Zkoumání ukázalo, že řezné rány byly vedeny precizně a za přítomnosti mimořádně vysokých teplot. V bezprostřední blízkosti děsivých nálezů byla svědky vždy hlášena přítomnost neidentifikovatelných světel.

1995 Pennine Hills, Manchester, Anglie: Krátce před plánovaným přistáním Boeningu 737 v Manchestru málem došlo ke srážce s neznámým trojúhelníkovitým létajícím objektem. V následujících měsících byla oblast zasažena vlnou pozorovaných úkazů UFO.

1996 Tel Aviv, Izrael: V lednu byla z velké části Izraele masově hlášená pozorování „zářivých vejčitých objektů“, jejichž původ zůstal neobjasněn, přestože byly mnohokrát zachyceny fotoaparáty i videokamerami. 1997 Phoenix, Arizona, USA: Od března do dubna byly na obloze nad Phoenixem tisícovkami lidí pozorovány oranžově žhnoucí koule a trojúhelníkové objekty. Případy jsou potvrzeny početnými videozáznamy.

1998 Guayaquil, Ekvádor: 21. dubna se nad hlavním stadiónem ekvádorského velkoměsta Guayaquil vznášelo doutníkovité UFO v době, kdy tam tisíce a tisíce lidí sledovaly fotbalový zápas s FC Barcelonou. Létající objekt byl nad stadiónem vidět asi deset minut. Zápas byl přerušen a operátoři televizní stanice „Canal 7“ zamířili své objektivy na UFO. Natočené záběry pak stanice hned druhý den vysílala.

1999 Puerto Arenas, Chile: Také 23. května postupovala vlna úkazů UFO nad Chile. Pilot dopravního letadla jeden z nich pozoroval po celých 30 minut. Podle zpráv zaregistrovala zářící kotouč i letová služba letiště v Puerto Natales. 2000 Sydney, Austrálie: Jako již měsíce předtím byla i 10. ledna znovu hlášena pozorování neznámých oranžově žlutých koulí nad Austrálií. Mnoho svědků v jednom předměstí Sydney sledovalo trojici jasných oranžových světel. Pozorovatelé shodně prohlašují, že nejdříve pomalu letěl jeden objekt z východu na západ a krátce po něm se vynořila další dvě světla, která s ním tvořila trojúhelníkovou formaci. Letová služba na letišti v Sydney nedokázala vysvětlit, zda se v tu dobu nemohlo jednat o formaci letadel.

Úryvok z knihy Reinharda Habecka: 10 000 let UFO. Chvojkovo nakladatelství, Praha 2001 Pokračovanie

error: Kopírování zakázáno!