UFO v Estonsku

V estonské vesničce Poozimatsu byl odhalen první památník UFO v Estonsku. Podle slov autora projektu Mati Jaksona, před 12 lety zde sledoval podivný objekt.

Sledování UFO má v Estonsku starou tradici. Zde se udál v podstatě první zadokumentovaný případ UFO v Ruském impériu. V roce 1716 posádka několika lodí u Rebelku (Tallinu) zpozorovali černá oblaka, která se pohybovala proti směru větru. Mezi oblaky vzplál ohnivý sloup a nakonec se srazily se strašným rachotem, a po nebi blýskaly zářící paprsky.

Kapitán druhého řádu N. Senjavin zapsal do lodního deníku: „Není možné popsat, jaký to v té chvíli vyvolalo strach, když se oba mraky srazily a jakou rychlostí, také mnohá menší oblaka sledovali velký oblak, který šel od severu, a byl takový plamen, podobný blesku, tak že oči netrpěly.“

A poslední případ, podle slov místního ufologa Igora Volke, se udál 28. ledna 2008. UFO kroužilo nad vsí Vajandy. Obyvatelé slyšeli podivné zvuky a na nebi uviděli disk o průměru 50-100 m, plující od lesa. Na jeho hranách hořely malé žluté ohně. Po 15 sekundách „lendav taldrik“, to je estonsky „létající talíř“ zmizel z dohledu.

Z ruských zdrojů

Další články:

 

error: Kopírování zakázáno!