Záhadné světelné artefakty?

V džungli v Ekvádoru byly prý nalezeny naprosto úžasné, ba dokonce fantastické a nepochopitelné světelné artefakty.

Unikátní a samozřejmě prastarý poklad záhadných artefaktů byl nalezen expedicí, vedenou jakýmsi Eliasem Sotomayorem, už v roce 1984. V džunglích a odlehlých horách v jihovýchodní části Ekvádoru expedice nalezla v oblasti La Mana 90 metrový tunel, ve kterém překvapivě objevili více než 300 starobylých kamenných výrobků.

Záhadný nález vyvolal mnoho otázek. Většina z nich nemá odpověď ani po provedeném výzkumu. Všechny nalezené předměty byly vyrobeny s nejvyšší přesností a uměleckou nádherou.

Ale nejzajímavější je, že některé z předmětů září v ultrafialovém spektru. Jak je to možné, a jaký materiál byl použit při výrobě těchto luminiscenčních mistrovských děl, to vědci zatím neřekli.

Ukázalo se také, že žádný z těchto artefaktů nevyrobili zástupci jakékoliv známé kultury – jak místní, tak i z nějakého odlehlého regionu. Poslední poznámka není vůbec náhodná.

Věc se má v tom, že symboly a znaky vyřezávané do kamenů jsou z raného sanskrtu. A to je to nejdůležitější, protože starodávný literární jazyk Indie nebyl na západní polokouli nikdy předtím nalezen. Ani nemohl být. A co nejzajímavější – oblast La Mana znamená v sanskrtu „mysl“…

Pyramida s okem a královskou kobrou

Jednou z položek fantastického nálezu je miniaturní pyramida, korunovaná obrazem lidského oka. Proto někteří badatelé okamžitě spojili nález s tajemnými ilumináty.

Výška pyramidy je pouze 21 centimetrů a její podobnost se slavným symbolem z amerického dolaru je úžasná. Ačkoli je samozřejmě dělí mnoho tisíc let.

Dalším překvapivým nálezem byla figurka kobry královské. O to více, že tito hadi se v Americe nevyskytují. Jak se o nich dozvěděli místní starověcí lidé?

Otázkou je, proč předměty, pyramida i kobra září v ultrafialovém spektru. Moderní věda zná nemálo minerálů, které toho jsou schopny, ale lidstvo je začalo používat k takovým účelům až na konci minulého století.

V jeskyni byly také misky z nefritu, vyrobené tak čistě a přesně, že to vyvolalo názor, že staří mistři měli nástroje, podobné moderním soustruhům.

Mezi artefakty je i mapa, ukazující velmi staré rozmístění kontinentů, a uprostřed Atlantiku je neznámá pevnina – Atlantida. V Pacifiku, pod Japonskem je také velká pevnina – zajisté její zbytky byly nedávno objeveny v oblasti Yonaguni.

Při pozornějším studiu ultrafialového záření, bylo zjištěno, že pokud jsou jím osvíceny některé nalezené artefakty, pak se na nich objeví mapa hvězdné oblohy!

Astronomové zjistili, že jde o souhvězdí Orion, hvězdu Aldebaran v souhvězdí Býka, hvězdy Pollux a Castor v souhvězdí Blíženců, samozřejmě nechybí ani Plejády, a ještě mnoho jiných.

Zbývá jen hádat, proč se staří řemeslníci tak vážně zajímali o tyto oblasti oblohy. A možná, že jde jen o pár položek z velké série výrobků?

Nebo snad viděli něco důležitého nebo neobvyklého, co dnes nevidíme? Ale co nejdůležitější – jak se jim podařilo zachytit všechno v tajemném kameni, nám dosud neznámého původu?

Bohužel je zcela nemožné stanovit přesný věk úžasného pokladu, alespoň zatím. Vědci uvádějí, že je starý nejméně 17 tisíc let. Ale i kdybychom řekli 17 miliónů, možná se ani nebudeme mýlit …

Předměty jsou v soukromé sbírce jistého Germána Villamara.

Takový je stručný obsah zpráv z několika zahraničních webů, které k nám dosud jinak nedorazily.

O jaké nálezy jde?

Jde o nálezy opravdu fantastické. Jsou výtvorem nikoli starých umělců, ale nevyčerpatelné fantazie nějakého šprýmaře.

Ukazuje na to pár klíčových bodů, podle kterých lze dešifrovat vždy každou podobnou slátaninu.

Jednak – nálezce, Elias Sotomayor, se nevyskytuje nikde jinde, než v článcích o tomto nálezu. Předtím ani potom prostě nežil, neexistoval.

Za druhé – vědci si s těmito nálezy neví vůbec rady.

Dále – blábol vždy odhalí zmínka o tom, že nalezený předmět, minerál, atd., má „neznámé“ složení, je z „neznámého“ materiálu.

Další takovou známkou je, udivit čtenáře fantastickými daty a stářím nálezu.

A na závěr – předměty jsou dobře uschované. Buď je zlikvidovali zlí vědci, kterým se nechce přepisovat učebnice, nebo jsou v soukromých sbírkách, a tedy vědeckému zkoumání nedostupné. Z těchto sbírek se pak šíří podivuhodné informace o jejich výzkumu, nejčastěji opět od vědců, které nikdo nezná, a nebo z utajených laboratoří.

Pamatujte na to, až na podobné bláboly narazíte.

Podle:

error: Kopírování zakázáno!