Pentagon sleduje UFO?

Pentagon vydal 22 milionů dolarů velmi podivné skupině zastánců UFO.

V prosinci 2017 vydal New York Times zprávu, která šokovala čtenáře po celém světě.

Šlo o odhalení programu Pentagonu s názvem „Pokročilý program na identifikaci hrozeb pro letectvo“, na který od roku 2007 do roku 2012 vynaložil 22 milionů dolarů.

Byly zveřejněny videa, která ukazovala údajně nevysvětlitelné termální obrazy manévrování UFO, pořízených z amerických stíhaček.

Internetoví nadšenci jásali. Vláda prý konečně přiznala, že se vážně zabývá zkoumáním návštěv mimozemšťanů.

Pak ale chladnější hlavy se podívali na zprávy pozorněji a vše vypadá poněkud jinak.

Ukázalo se, že celý tento program nebyl ani oficiálním vyšetřováním skutečného jevu, ani nijak mimořádný jev pro nadšence UFO a propagátorů mimozemských návštěv.

New York Times uvedl, že Pokročilý program pro identifikaci hrozeb pro leteckou dopravu (Advanced Aviation Threat Identification Program – AATIP) byl výtvorem Harryho Reida, senátora z Nevady, s podporou senátorů Daniel Inouye a Teda Stevense, kvůli jejich společné obavě, že UFO mohou představovat národní bezpečnostní hrozbu. Tentýž důvod vedl ke vzniku Projektu Blue Book v padesátých a šedesátých létech minulého století. (1) Další podobné programy jej následovaly.

Finanční prostředky – 22 milionů dolarů byly vynaloženy za pět let. Většina z nich se týká Roberta Bigelow, hotelového miliardáře v Nevadě a vesmírného podnikatele.

Projekt probíhal v Pentagonu, a vedl ho tajemný muž, Luis Elizonde. To je všechno v pořádku a zdá se být dost legitimní. Při prezentaci videí s UFO je pochopitelné, že příběh získal pozornost zpravodajských agentur a veřejnosti po celém světě.

Podívejme se ale na jmenované osobnosti.

Centrální postava je Robert Bigelow, a jeho společnost Bigelow Aerospace, vyvíjející nafukovací modul pro pobyt turistů ve vesmíru. Je to však také nadšenec pro a paranormální jevy. Pro jejich zkoumání zakoupil v roce 1996 Skinwalker Ranch o velikosti 480 akrů v Utahu. (2) V této usedlosti docházelo k řadě paranormálních jevů – od únosů a mrzačení dobytka, které mělo být výsledkem experimentů mimozemšťanů, přes pozorování UFO, až po působení duchů a transdimenzionálních bytostí. Bigelow vytvořil skupinu, nazvanou National Institute for Discovery Science (NIDSci), skupinu parapsychologů a alternativních vědců ke studiu telepatie a souvisejících jevů a vyslal je na Skinwalker Ranch.

Podle analýzy Politico, která prověřila dárcovství (3), Bigelow a Harry Reid, jeho senátor z Nevady, jsou přátelé. Na Bigelowovo naléhání Reid přiměl senátory Stevense a Inouye k vyhlášení programu a zajistil 22 milionů dolarů, které pak dostal Bigelow. Byla to zvláštní transakce. Za prvé, 22 milionů dolarů za 5 let (zhruba 360 000 dolarů za měsíc) představuje velmi málo na vládní americká měřítka – bez ohledu na to, že jde o trochu podivný program. Také jde o malou částku, vzhledem k obrovskému jmění R. Bigelowa. Jak je Bigelow využil, nebylo zveřejněno, ale z toho, co uniklo, vyplývá, že řada lidí, kteří působili ve skupině NIDSci, jsou stejní i v AATIP. Např. inženýr a parapsycholog Hal Puthoff, jeden z členů projektu Stargate, neúspěšné snahy CIA zaměstnávat parapsychology pro zpravodajské účely v sedmdesátých letech minulého století. Puthoff napsal návrh na financování AATIP a využil svého času k napsání 38 článků o svých nápadech pro metafyzické vesmírné systémy pohonů pro kosmické lodě, což fyzici hodnotí jako čisté fantasmagorie.

Nyní, když program AATIP skončil, mnozí z těchto stejných lidí působí společně v programu TTSA, který založil v roce 2015 bývalý rockový hudebník Tom DeLonge.

Např. biolog Kolm Kelleher, který byl v čele skupiny NIDSci po mnoho let, studoval zmrzačená zvířata a další paranormální jevy na farmě Skinwalker až do jejího uzavření v roce 2004, byl poté náměstkem správce společnosti AATIP v letech 2008-2011; a je nyní uveden jako biotechnologický konzultant pro TTSA.

DeLonge v krátké době získal prodejem korporačních akcií od 3000 nadšenců UFO, teoretiků spiknutí a dalších, miliony dolarů na podporu programu TTSA – tedy prokázat mimozemskou přítomnost na Zemi a realitu jevů, jako je telepatie aj. jevy.

DeLonge píše, že je to nutné, protože okrajová témata vědy a pochopení těchto jevů, byly vždy udušeny hlavním proudem ideologie a byrokratickými omezeními.

I když z právního hlediska neexistují zjevné firemní vazby mezi společnostmi Bigelowa NIDSci, Reidův AATIP a DeLonga TTSA, v podstatě jde o jediný proud, podporovaný davem věřících nadšenců. Každý program začíná přibližně tam, kde jeho předchůdce skončil.

Dokonce i Leslie Keanová, hlavní zpravodajka příběhu New York Times, byla již nějakou dobu součástí probíhajícího podniku, protože vytvářela články, propagující TTSA nejméně od října 2017. Je také celoživotním propagátorem UFO a paranormálních jevů, o posmrtném životě, atd., a píše o tom knihy.

Splynutí UFO, mimozemšťanů s paranormálními jevy, jako je telepatie a posmrtný život, je společným rysem těchto programů. V nich se obecně připouští, že telepatie je způsob, jakým s námi mimozemšťané komunikují.

Dokázal program Pentagonu to, že je americká vláda v kontaktu s mimozemšťany?

Ne.

Ukázalo to jen, že američtí senátoři jsou stejně ovlivnitelní jako novináři a široká veřejnost pseudovědeckými povídačkami a senzacemi.

Odkazy

(1) Projekt Blue Book. Wikipedia. Internet: https://cs.wikipedia.org/wiki/Projekt_Blue_Book
(2) Skinwalker ranch. Internet: http://skinwalkerranch.org/
(3) Bender, B.: The Pentagon’s Secret Search for UFOs. Politico Magazine,16.12.2017. Internet: https://www.politico.com/magazine/story/2017/12/16/pentagon-ufo-search-harry-reid-216111

error: Kopírování zakázáno!