Sympozium k 50. výročí MUFON (1)

Letošní sympozium MUFON (1) se vrátilo do Irvine v jižní Kalifornii
Kromě 50. výročí MUFONu neexistuje v roce 2019 další významné téma, vedle velmi rozšířeného tématu „Tajný vesmírný program“, (i když se zdálo, že v rozhovorech se objevila myšlenka „cestování časem“)…

V pátek 26.7.2019 se konal večerní banket s dlouholetým ředitelem MUFON Johnem Schuesslerem, jehož tématem bylo „Padesát let MUFON – fantastická cesta“.

Obr. 1 – Jim Penniston točí své příběhy z Rendlesham Woods.

Prvním přednášejícím v sobotu 27.7.2019 ráno byl Jim Penniston, jehož projev byl nazván „Rendlesham – Dny budoucnosti“. Pennistonův příběh o setkání s plavidlem, které přistálo v lese u základny leteckých sil USA v Rendleshamu ve Velké Británii v roce 1980, je v ufologii dávno známý. Tento případ je někdy označován jako „britský Roswell“. (2)

Penniston zahájil otázkou: kolik z vás se dozvědělo o případu Rendlesham?  Prakticky všichni. „Polovina z toho, co víte o případu Rendlesham, je špatná!“ prohlásil. To je očividný úder po některých dalších badatelích, kteří využívají případu Rendlesham, a jejichž závěry se s ním neshodují. Například John Burroughs říká, že on a Penniston byli uneseni mimozemšťany v lese, a Larry Warren tvrdí, že viděl mimozemšťany, jak se vynořili z plavidla. Penniston vyprávěl příběh o pronásledování „letce“ (pravděpodobně Burroughse) přes plot, a přes pole farmáře, z důvodů, které nejsou zřejmé.

Penniston tvrdí, že tu noc viděl přistát UFO v lese. Bylo 9 stop (2,7 m) dlouhé a vysoké asi 7 1/2 stopy (2,3 m) … Ukázal stránky ze svých „poznámek o reakci v reálném čase“, které údajně popisovaly incident. (Bohužel se tento údajně psaný notes o reálném čase objevil až mnoho let po incidentu.) Když se přiblížil k plavidlu a položil na něj ruku, viděl „oslepující bílé světlo.“ Později napsal ve svém nádherném notesu asi 16 stránek v binárním kódu. Plavidlo se údajně tiše zvedlo a zmizelo. Penniston prohlašuje, že byl nucen v různých zvláštních setkáních k „utajování“ příběhu a ke „kontrole svědků“. To je krytí UFO, chápete.

Penniston nebyl příliš inspirujícím řečníkem. Řekl, že čmáranice binárních kódů v jeho notesu byly analyzovány, a údajně představují umístění různých UFO, souvisejících s mystickými místy po celém světě. Na závěr vyslovil myšlenku, že bytosti v objektu nebyli mimozemšťané, ale nějakým způsobem to jsou naši lidé z budoucnosti (kteří musí být dost malí, aby se vešly do objektu), pokud nejde o případ, jak vypráví jiní svědkové, že uvnitř je víc místa, než je předmět navenek velký.

Obr. 2 Clas Svahn

Dalším řečníkem byl švédský vědec a archivář Clas Svahn, který studuje UFO od konce šedesátých let. Vyšetřil více než 1500 případů UFO (má tam velmi zajímavý rozhovor s Betty Hillovou (3)) a vydal 30 knih. Jeho řeč byla nazvaná „Skutečná Akta X a tajemství raket duchů.“

První část názvu se týká rozsáhlého archivu souvisejícího s UFO a Forteanem, který Svahn a jeho kolegové již dlouho sestavují, Archivy pro nevysvětlitelné (AFU). Obsahuje čtyři samostatné knihovny, má 20 000 zpráv UFO ze Švédska a soubory z mnoha zemí, kromě knih, novin, výstřižků zpráv, mikrofilmů, filmů, DVD a hraček souvisejících s UFO (dokonce mají obchod prodávající nadbytečné materiály od jejich sbírky). Jeho brzy vydaná kniha bude ilustrovat obsah archivů.

Druhá část přednášky se týká legendárních „Ghost Rockets“, které se údajně ve Švédsku objevily začátkem roku 1946, rok před slavným pozorováním Kennetha Arnolda. (4) Pozorování začíná objevením objektu na obloze, který vypadá jako raketa. Mohlo by to letět kolem a měnit směr, ale pak to vždy ponoří do jezera a zmizí. Švédská armáda prozkoumala více než 1 000 zpráv o Ghost Rockets, přesto přes četné pátrání po jezerech, zahrnujících potápěče, detektory kovů a sonar, nikdo nikdy nezískal jediný artefakt z jakékoli údajné „rakety duchů“. Proto je toto jméno – jako všichni duchové, i tyto rakety prostě zmizí. Svahn ukázal několik fotografií z expedice, kterou uspořádal na velmi vzdálené, obtížně přístupné jezero ve Švédsku, kam opravdu spadla „raketa duchů.“ Museli projít kilometry, nesoucí své stany, zásoby a vybavení. Jejich prvních několik pokusů nepřineslo žádné fragmenty, ale plánují se tam vrátit s lepším vybavením. Pokud najdou nějaké podivné materiály, mohou je vždy poslat nové organizaci „To the Stars“ (5) agilního neoufologa Toma de Longe, za účelem odborné analýzy!

Obr. 3 Houslistka baví účastníky sympozia

Další přednášku měl brazilský vědec A. J. Geveard, jejíž název byl „UFO v Brazílii – oficiální záležitost“. Od roku 1985 je ufologem na plný úvazek. Řekl, že brazilská vláda má oficiální vyšetřovací program na UFO, jehož všechny dokumenty jsou nezařazené a jsou přístupné veřejnosti. Argentina také vede vládní vyšetřování UFO, ale řídí ji skeptici. To je hanebné, říká!

Zdá se, že v Brazílii chtějí UFO zaútočit na lidi. Některé objekty „sají krev a energii“ od lidí. Jediné, kde jsou lidé v bezpečí, je v kostele; zřejmě mimozemšťané poznají starověký princip náboženské svatyně. K nejdramatičtějším incidentům došlo ve Varginze, kde byla zajata živá alespoň dvě stvoření. Vojenský policista, který zajal jedno z tvorů, ho přinesl do nemocnice. Zemřel o tři týdny později ve věku 23 let. Mrtví tvorové byli převezeni na Campinas University, pravděpodobně k mimozemské pitvě. Armáda a vláda samozřejmě stále popírají, že se ve Varginze něco stalo, ale Geveard trvá na tom, že Varginha byla „desetkrát lepší než Roswell“.

Obr. 4 A. J. Geveard

Dále promluvil Paul Stonehill, který se narodil v Sovětském svazu, a promluvil na téma „Turbulentní historie cizích návštěvníků v Rusku a SSSR“. Vyprávěl o četných případech setkání ruské a Sovětské armády s mimozemšťany. Opravdu tam UFO sestřelily vojenské rakety. Stonehill mluvil předtím na Kongresu UFO v roce 2013, a říkal skoro totéž:

Vysvětlil, že na ruském území existují starověké i moderní UFO. UFO jsou vyobrazeny ve starobylých skalních rytinách jako artefakty „z místa“. KGB se velmi zajímalo o UFO a paranormální jevy, ale Stalin tyto záznamy zničil. Později existoval oficiální sovětský vojenský program pro záznam a studium zpráv UFO. V roce 1982 UFO téměř zahájilo další světovou válku, když spustilo spouštěcí sekvencí jaderné rakety na 15 minut. Na rozdíl od UFO v USA, o nichž se uvádí, že jsou mírumilovné a pokoušejí se zastavit ICBM s nukleární hlavicí, jsou UFO v SSSR zjevně bojovné a snaží se takové rakety vypustit.

Stonehill také docela mluvil o USO – Unidentified Submersible Objects. Sovětští potápěči se ocitli vedle podvodních humanoidů, pracujících na sestavení něčeho, aniž by měli dýchací přístroj.

Obr. 5 Michael P. Masters

Posledním řečníkem odpoledne byl antropolog Michael P. Masters, PhD., který přednášel na téma „Multidisciplinární vědecký přístup k fenoménu UFO“. Neprodává jen knihu, ale i trička. Začal mluvit o bipedalismu (chůze po 2 nohou) a o tom, jak významné to bylo v dějinách vývoje člověka. To vyvolalo smyčku zpětné vazby mozek – chování, řekl. Toto je vzácné u savců, a je pravděpodobně vzácnější na exoplanetách, podobných Zemi. Bipedální zvířata neustále bojují s gravitací, vysvětlil, a protože Země je [údajně] malá ve srovnání se známými exoplanetami, které by měly silnější gravitaci, naznačuje, že bipedalismus by se pravděpodobně nevyvinul. A tedy ani inteligentní život. Je samozřejmě pravděpodobné, že existuje mnoho menších exoplanet než Země, ale nevidíme je, protože je snazší detekovat větší planety. Také stvoření se šesti nebo osmi končetinami by se nemuselo bát, že se stane bipedálním. Masters se snaží odvodit evoluční historii mimozemšťanů z popisů svědků, což naznačuje, že taková svědectví bere příliš doslovně.

Můžeme cestovat zpět v čase? Masters si myslí, že můžeme. To by podle něj mohlo vést k „časové turistice“ k významným historickým událostem. Všímajíce si vážných problémů s mimozemskou hypotézou – extrémních vzdáleností mezi hvězdami, a předpokládaných obtíží při vývoji bipedalismu, Masters navrhuje (jako Penniston), že bytosti v UFO nejsou mimozemšťané, ale lidé z naší budoucnosti. Říká jim „extratempestrials“. (mimočasovníci?)

Obr.6 V místnosti prodejců: Země není plochá – je dutá!

Odkazy

(1) MUFON. Internet: http://www.mufon.org
(2) Britský skeptik Ian Ridpath poskytuje nejlepší shrnutí a analýzu tohoto extrémně komplikovaného případu: Ridpath, I.: The Rendlesham Forest UFO Case. Internet: http://www.ianridpath.com/ufo/rendlesham.htm
(3) Svahn, C.: Barney ixg Betty Hill. UFO.SE, Internet: https://www.ufo.se/index.php/fakta/arti/verkligheten-bakom-ufopodden-i-p3/1752-barney-och-betty-hill
(4) Šlo zřejmě o contrails za americkými výzvědnými letadly, letící k SSSR. (-r-): Co byly záhadné Ghost Rocket. ZaZ, 16.8.2012. Internet: http://www.zahadyazajimavosti.cz/index.php/2012/08/16/co-byly-zahadne-ghost-rocket/
(5) To The Stars. Internet: https://tothestars.media/

***
Líbil se vám článek a celý web? Podpořte, prosím, badatele, autory a překladatele jakoukoli částkou na účet: Equa Bank, č.ú.: 8293894971/6100, variabilní symbol článku je 4445

error: Kopírování zakázáno!