Almanach paranormálních jevů 20.století (2)

Almanach paranormálních jevů 20.století

1911

Anglie, Bradford, Yorkshire. Ráno 23.února vyzvedla neznámá síla ze školního hřiště devítiletou dívku do výšky 6 metrů. Po pádu z této výšky dívka zemřela.
Francie, Mirebau. Během velikonočních svátků začal v místním kostele krvácet obraz Krista. Krev se řinula z Kristových rukou, srdce a hlavy. Testy prokázaly, že jde o krev lidskou.

1913

Francie, poblíž Charleroi. Počínaje 30.lednem byla místní farma po čtyři dny bombardována kamením.Tuto událost neměl na svědomí žádný člověk.

USA, Farmersfield, Texas. 15.května uviděla skupinka děti zeleného mužíčka vysokého asi 30 centimetrů, kterého poté údajně napadli a zabili psi.

1914

Belgie, Mons. 26.srpna pomohli údajně ustupující britské armádě lučištníci, kteří se náhle zjevili na místě. Proto se jim poté začalo říkat – andělé z Mons – .

1915

USA, jihovýchodně od Wann, Oklahoma. V červenci spatřili v tomto místě velkého sněžného muže s planoucíma rudýma očima, jak se plíží poblíž domovní branky. Šlo o jeden z několika desítek případů, kdy se yetti v průběhu 20.století objevil v této oblasti.

Anglie, Devon. V létě a na podzim spatřili lidé nad kopci v Dartmooru kmitající světla.

1916

Severní Atlantik. Kapitán a posádka německé ponorky U28 spatřili ohromného mořského tvora. Stalo se to několik vteřin poté, co vybuchla britská obchodní lod‘ Iberian . Tvor, podobající se krokodýlu, dlouhý 18 metrů, byl vymrštěn z moře spolu s troskami lodi.

1917

Průliv La Manche. V říjnu vyplula jachta Zebrina z přístavu Falmouth v Cornwallu do malého přístavu Brieux ve Francii. Cesta měla trvat maximálně 48 hodin. Ačkoliv nebyla hlášena žádná bouře, byla jachta po čtyřech dnech nalezena nepoškozená, ale opuštěná. Osud posádky je i nadále záhadou.

1918

Austrálie, Lismore, Nový Jižní Wales. Kamenný kříž na místním hřbitově začal v noci jasně svítit. Tento úkaz trval 60 let, nakonec kříž zničili vandalové.

1919

USA, Barron, Wisconsin. V srpnu šel třináctiletý chlapec Harry Anderson koupit olej. Cestou si všiml dvaceti mužíčků, kteří pochodovali v zástupu proti němu. Podle Harryho svědectví nebyli mužíčci vyšší než 45 centimetrů.

Průliv La Manche. Na pobřeží Goodwin Sands v Kentu byl vyvržen škuner Lucienne plující z přístavu St.Mallo. Na stole uvnitř škuneru leželo nedojedené jídlo, ale o těch, kteří si na něm pochutnávali, už nikdy nikdo neslyšel.

1920 

Anglie, Londýn. V srpnu, během tří po sobě jdoucích dní, bylo předměstí Woodford bombardováno sprškami kamení.

Pokračování

 

error: Kopírování zakázáno!