Almanach paranormálních jevů 20.století (3)

Almanach paranormálních jevů 20.století

1921

Mad’arsko, poblíž Budapešti. V průběhu roku zjistil třináctiletý chlapec, že dokáže pouhým pohledem zvedat do vzduchu různé předměty. V noci nad jeho spícím tělem šlehaly modré plameny a ten, kdo se jej dotkl, obvykle utrpěl elektrický šok.

1924

USA, nedaleko Kelso, Washington. Zlatokopy, sídlící v chatě, terorizovala v červnu horda – horský d’áblů. .Šlo pravděpobobně o sněžné muže, kteří po nich házeli kamením. Zahnali je na ústup střelbou z pušek. Jednoho z nich zranili.

1925

USA, poblíž pobřeží státu Massachusetts. 24.května spatřila posádka rybářské lodi mořskou příšeru, která vypadala jako gigantický úhoř. Její tělo bylo delší než 39 metrová lod‘.

1928

USA, Elizabeth, Illinois. 25.července ohrožoval 2,7 metru vysoký lidoop jednu rodinu. Byl to první ze třinácti případů, kdy četní svědci spatřili yettiho během tohoto století ve státě Illinois.

Kanada, Ontario. V průběhu roku přicházely z různých oblastí, např. z oblasti jezera Erie, jezera Superior a řeky sv. Vavřince, zprávy o spatření příšery s dlouhým krkem.

1929

Západní Indie, Leeward Island, Antigua. V dubnu a v květnu vzplály několikrát bez přičiny šaty na jedné venkovské dívce. Zatímco šaty vždy shořely na popel, dívčina kůže zůstala nedotčena. Obdobně vzplálo i povlečení a matrace v posteli, ve které dívka spala.

Čína, Vientiane. V průběhu léta spatřili několikrát v řekách poblíž loatianského hlavního města zvíře podobající se plesiosauru.

1930

USA, Kingstone, New York. V lednu nalezli tělo paní Stanley Lakeové spálené na popel. Šaty, které měla na sobě, však zůstaly nepoškozeny. Vyšetřování nebylo uzavřeno.

1931

Španělsko, Ezquioga. 30.června spatřilo přes 150 lidí, včetně nekatolíků a bezvěrců, zjevení Panny Marie, která se objevila na obloze společně se zástupem andělů a svatých.

1932

USA, Blandenboro, Severní Karolína. V lednu navštívil zdejší dům neviditelný ohnivý duch. Záclony, povlečení a ubrusy v domě se bez jakékoli příčiny shořely.

Kamerun, pohoří Assumbo. V květnu napadl zoologa Ivana T. Sandersona obrovský netopýr, který měl rozpětí křídel téměř 3,6 metru.

1935

Kanada, Saskatchewan. 18.června spatřili tři osoby U.F.O., jež přistálo v lesích poblíž Nipawinu. Uviděli také stvoření, která se podobala lidem. Byla oblečena do stříbrných obleků a vystupovala po žebříku do kosmické lodi. Následující den na tomto místě vyfotografovali sežehnutou zem.

1936

Kazachstán, Černé moře, v blízkosti pobřeží Krymu. V lednu vytáhli rybáři z moře strach nahánějící černou mořskou příšeru s hlavou koně. Vyprostili stvoření ze sítí a uprchli na břeh. Téhož roku tvrdila jedna žena z Pavoldarské oblasti, že viděla černě oděnou ženskou postavu s křídly, která letěla vzduchem.

USA, Cleveland Ohio. Na hřbitově v Calvary bylo po několik listopadových nocí slyšet nebeskou hudbu, která vycházela z hrobu mladé dívky.

1937

Mongolsko, poušt‘ Gobi. V únoru zastřelil průzkumný oddíl postupující japonské armády dva velké, červenou srstí porostlé lidoopy neznámého druhu.

USA, řeka Saginaw, Michigan. Místní rybář utrpěl nervový šok poté, co jej napadla – velká chlupatá věc – , která chodila po zadních nohou. V průběhu roku byl v různých oblastech státu několikrát spatřen yetti.

1938

Japonsko, Hakkaido. Dřevěné panence umístěné do posvátného chrámu začaly po smrti její majitelky růst vlasy. Vlasy rostou dodnes. Vědecké testy prokázaly, že jde o vlasy lidské.

1941

Severní Austrálie, řeka Wearyan. V únoru dorazila zkušená zdravotní seatra na odlehlé místo, aby ošetřila postřeleného muže. Zčistajasna se objevily dva muži v operačních pláštích, pomohli jí raněného ošetřit a poté opět zmizeli.

Severní Atlantik, Lví záliv. V červenci byla objevena lod‘ Červeného kříže Icelandia , která bezcílně brázdila po otevřeném moři. Lod‘ byla nepoškozená, ale po posádce nebylo ani stopy.

Pokračování

error: Kopírování zakázáno!