Almanach paranormálních jevů 20.století (4)

Almanach paranormálních jevů 20.století
1942

USA, Bloomington, Illinois. 15.března nalezli ve sklepě částečně popáleného bankovního úředníka Auru Troyera, který nebyl schopen vysvětlit, co se stalo.

Anglie, Newbiggin-by-the-Sea, Northumberland. Jakýsi muž prohlásil, že jej 18.prosince unesli mimozemšt’ané a donutili jej podrobit se lékařskému vyšetření. Jedná se pravděpodobně o první únos mimozemšt’any v tomto století.

1945

Německo, hrad Wildenstein, poblíž Heilbronnu. Obyvatelé hradu spatřili několik strašidel a malá stvoření, která vypadala jako skřítci. Během roku došlo k řadě dalších bizarních úkazů.

USA, Pittsburgh. Večer 6.srpna, v den svržení atomové bomby na Hirošimu, začala sto let stará bronzová socha japonské gejši ze sbírky Allana Demetria ronit slané slzy.

USA, Midland, Arkansas. 9.září napadl ohnivý duch místní dům. Zničil závěsy, oblečení, tapety a nábytek. Poté lehla popelem i blízká stodola.

1946

Rakousko, Eisenberg. Na počátku jara se probrala z komatu Aloisie Lexová a tvrdila, že viděla zjevení svaté Panny Marie. Ta jí zvěstovala poselství obsahující věci, o nichž dívka nemohla předtím nic vědět.

Jugoslavie, Pasman, Dalmácie. 11.června spatřilo mnoho svědků další zjevení Panny Marie, která se objevila na obloze a nad hlavou jí zářily hvězdy.

1947

Brazílie, Manous, řeka Amozonka. V únoru narazil jakýsi cestovatel na pět obrovských ptaků s kožnatými těly a křídly, kteří se podobali pterodaktylům.
Jižní Afrika, Tiger Rocks, Natal. Během léta spatřili rybáři několikrát 18 metrů dlouhou mořskou příšeru. V září ji též zahlédl na pobřeží v místě Isipingo jakýsi muž na procházce.

1950

USA, Benson Harbor, Michigan. 23.června pozorovali svědkové, kterak se letadlo DC4 srazilo se zářícím objektem, jenž ho pronásledoval.

1951

USA, Florida. 1.července nalezli sedmašedesátiletou Marii Reeserovou v podobě hrstky popela na podlaze jejího bytu. Její lebka se seškvařila do velikosti baseballového míčku.

1952

USA, Nashville, Tennessee. V den díkůvzdání zasáhl pana H. Cantrella blesk. Poté lékaři konstatovali, že nádor na mozku, který byl příčinou jeho vážného stavu, náhle zmizel.

1953

USA, Greenville, Jižní Karolína. 3.března shořel řidič Waymon Wood na uhel uvnitř svého jinak nepoškozeného auta. Šlo pravděpodobně o obět‘ samovolného lidského vzplanutí.

USA, Los Angeles, Kalifornie. Další obětí samovolného vzplanutí se stala třicetiletá Esther Dulinová, která shořela na popel. 6.května propálili její pozůstatky podlahu a spadly do pokoje o patro níže. Hořlavé předměty kolem ní nebyly poškozeny.

18.června téhož roku spatřilo několik svědků z Houstonu ve státě Texas podivného tvora podobajícího se muži s kožnatými křídly, který přistál na stromě.

1954

Italie, Boria Rouigo. 15.října přeletělo nízko nad farmou U.F.O. vejčitého tvaru, z kterého šlehaly plameny. Plameny sežehly dobytek, zranily jednoho farmáře a zapálily budovy a stohy sena.

1955

USA, Cincinnati, Ohio. 22.července se z mraku podivného tvaru lila na skupinu zahrad krev. Zničila stromy a trávu, jednoho svědka popálila.

USA, Westchester County, New York. Manželé rybařící v noci 17.září u nádrže Titicus pozorovali po celou hodinu zářící kouli, která vystoupila z vody a pohybovala se způsobem, který naznačoval, že jde o nějaký druh inteligence.

Filipíny, souostroví Tokelau. 10.listopadu byl křižník Joyita, který vyplul na zábavní plavbu, nalezen několik kilometrů od pobřeží Fakofo bez lidí na palubě. 25 cestujících a posádku již nikdo nikdy nespatřil.

1956

USA, Dry Harbor, Aljaška. Na konci podzimu byla z moře vyplavena 30 metrů dlouhá zdechlina neznámého zvířete pokrytá červenohnědými chlupy.

1957

USA, stát New York. 22.června spatřili svědkové v Rye zářící předmět vejčitého tvaru, který sletěl do vody v průlivu mezi pevninou a Long Islandem. O několik minut později se opět vynořil a odletěl.

Sovětský svaz, Kavkaz. V červenci načrtl profesor V.K. Leontěv dvoumetrového neandrtálce, na kterého narazil u řeky Jermut. Toho léta a podzimu přišlo z této oblasti o setkání s pračlověkem více zpráv.

USA, blízko Riverside, Kalifornie. Když jel motorista Charlie Wetzel 8.listopadu přes řeku Santa Ana, napadlho tvor, jenž měl kulatou hlavu, světelkující oči, dlouhé pařáty a šupinatou kůži.

Severní Irsko, hrabství Antrim. 28.prosince uviděl farmář několik létajících talířů, které letěly nízko nad jeho pozemkem. Jeden z nich přepůlil dvanáctimetrový strom ve výšce asi tři metry nad zemí.

1959

Polsko, Kolbrez. V březnu spatřili vojáci ze základny u pobřeží létající objekt ve tvaru trojúhelníku, který vylétl z moře a krožil nad jejich kasárnami. Poté se jim ho střelbou podařilo zahnat.

Papua-Nová Guinea, Boianai. Počínaje 26.července pozorovali reverend W.B.Gill, představitel křest’anské mise a další papuánští svědkové po tři po sobě následujících noci několik létajících objektů a jejich posádky.

Pokračování 

error: Kopírování zakázáno!