UFO – nezodpovězené otazníky (8)

Byli mimozemšťané někdy na zeměkouli? Máme s nimi kontakty v současnosti? Jsou možné v budoucnosti? Tyto otázky vzrušují řadu lidí a nedají pokoj amatérům zabývajícím se jejich výzkumem.

Dvaatřicet let po těchto událostech brigádní generál ve výslužbě Dubois, který byl v roce 1947 pobočníkem generála Remyho, jenž velel roswellské operaci, přiznal, že historku s meteorologickou sondou si vymyslel sám generál za účelem „uhašení požáru“.

Nejpádněji potvrzuje tuto záležitost nedávno objevený vládní dokument, který vypracoval první ředitel CIA, nyní jíž zesnulý generál R. Hillencoter.

Litěraturnaja gazeta, která o tomto dokumentu informovala (15. července 1987), píše:

„V archivovaném memorandu CIA se uvádí: 7. července 1947 při operaci související s vyhledáním a vědeckým výzkumem úlomků objektu spadlého na Zemi objevila naše letecká rozvědka .rovněž čtyři nevelké humanoidní bytosti, které se očividně katapultovaly před výbuchem své ztroskotané lodi. Přistály asi dvě míle na východ od místa, kde spadla jejich loď. Všechny čtyři bytosti byly mrtvé, zmrzačené a nacházely se ve stavu silného rozkladu, protože před objevením byly téměř týden kořistí hlodavců, brouků a mikroorganismů. Pozůstatky čtyř neznámých bytostí prozkoumal zvláštní vědecký tým. Vědci dospěli k názoru, že zmíněná čtveřice má humanoidní podobu jen vnější; biologicky ani evolučně se lidem nepodobají.

Rovněž podle úlomků jejich lodi bylo zjištěno, že nejsou pozemského původu.“ Deník dále píše: „Na dotaz organizátorů washingtonského sympozia o UFO k této události velení vojenského letectva USA poskytlo oficiální odpověď: Naše dokumentace o této záležitosti byla zničena.“

Pozoruhodné je rovněž prohlášení zesnulého washingtonského fyzika R. Sarbachera, který se zúčastnil ohledání nálezu. Zanechal výpovědi, že „ztroskotaný létající talíř byl sestrojen z jakýchsi velmi lehkých a pevných materiálů“. Vnitřnosti těl jeho pilotů podle něj „vzdáleně připomínaly strukturu těl hmyzu“.

Skupina, která zkoumala úlomky záhadného objektu a těla jeho posádky, měla označení Majestic 12. Jaký nastal všeobecný údiv, když vyšlo najevo, že mezi členy této skupiny byl Donald Menzel, tentýž, který údajně „dokázal“ absurdnost problému kolem UFO. Nyní je jasné, že americký astrofyzik pracoval ve spojení se zvláštními službami USA a dezinformoval vědeckou veřejnost.

Pokračování

error: Kopírování zakázáno!