Atlanťané z Marsu?

Nebude to dlouho trvat, co se v záhadologických kruzích objeví tato zpráva:

Švýcarští vědci Stephan Weiss a Conrad Vetsch nedávno předložili senzační hypotézy: Atlanťané žili ne na Zemi, ale na Marsu v době starověkého Egypta! Atlanťané přiletěli na Zemi, a dostali se tak do kontaktu s civilizací starověkého Egypta. Vědci to oznámili na tiskové konferenci v Bernu.

Podařilo se prý rozluštit starověký egyptský svitek, který popisuje vyspělou civilizaci, bývající „v obrovském černém oceánu vesmíru.“ Podle vědců, z nichž Veitch je prý egyptolog, jde o Mars. Marťanské lodě pravidelně navštěvovali Zemi, a cizinci udržovali trvalý kontaktu se starými Egypťany. Navíc – slavný faraon Tutanchamon zemřel při havárii kosmické lodi! Atakdále, atakdále… Zpráva bude končit větou norského astronoma Ellinga Gade: „Atlantis byl s největší pravděpodobností kolonií mimozemské civilizace…

Články budou jistě doplněny zmínkami o dalších záhadách starověkého Egypta, Atlantidy, starověkých astronautů apod.

Zpráva, která nadchne jistě každého nadšence do záhad historie i současnosti, má však háček. A vůbec ne jeden.

Třeba, že zmiňované „vědce“ nelze vůbec nikde najít. S. Weisse sice ano (1), ale není jasné, zda jde o toho, o kterém se píše. Zato „egyptolog“ Veitch je na internetu zmiňován pouze v souvislosti s touto zprávou. Stejně tak i norský astronom se náhle vynořil z anonymity, aby objevitele podpořil.

Snadno také zjistíme, že tato zpráva vůbec není nová.

Než oběhla svět v různých mutacích a dostala se k nám, vznikla 13. 5. 2009 a napsal ji jakýsi Erik van Datiken v Weekly World News. (2)

Pokud vám to jméno něco připomíná, není to náhoda. Od tohoto autora totiž pochází samé senzační objevy, třeba o implantátu v Napoleonově lebce, nebo o hřbitově mimozemšťanů v Africe, či o potopení Titaniku podmořským USO…

To vše v již zmiňovaném kdysi časopise, dnes již jen na internetu. O serióznosti tohoto média nemohou být žádné pochybnosti, stačí se podívat na jeho profil (3)

Stačí si počkat a sledovat, kdo tuto zprávu bude u nás šířit…

Odkazy

(1) http://www.asl.ethz.ch/people/sweiss
(2) http://weeklyworldnews.com/aliens/8218/mars-traded-with-ancient-egypt/
(3) http://en.wikipedia.org/wiki/Weekly_World_News

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *