V. VÝPRAVA ZA TAJEMSTVÍCH SOVÍCH HOR A DOLNÍHO SLEZSKA

Vracíme se do Sovích hor… nové cíle. Stará záhada…

  • Pořádá Milan Zacha Kučera a Honza Chytil
  • Datum: 27. 9. v 15:00 až 29. 9. v 15:00
  • Agroturystyka i restauracja Pod Przełęczą- Góry Sowie, RZECZKA 35, 58-320 Walim, Walbrzych, Poland

Milan Zacha Kučera:

Na úvod bych snad řekl, že poslední akce měla 56 účastníků. Bylo to na mě už příliš, toto není turistická akce na jeden den s cestovkou CK Bavi, kdy se to ještě dá. V takovém počtu si lidé vzájemně překážejí, čas vygenerovaný různým čekáním a trablemi, která si způsobuje skupina sama svou velikostí a vlastním šumem škodí. V takovém počtu jedinců se objevují troublemakeři a některé dozvuky mě donutily dlouho takovou akci nepořádat.

Stanovil jsem proto několik opatření, která nebudeme překračovat.

1/ Lidi vybírám já. Odvolání není možné. Hlásit se samozřejmě může každý.

2/ Zápisné je 250 Kč a je přímo pro mě. Lidé začínají mít pocit, že čas a náklady druhých, kterými se jim věnují jsou samozřejmost, která je samosebou a pak mají ještě potřebu si stěžovat, že akce byla málo akční a podobně. Komu se to nelíbí ať vyrazí sám a koupí si příručku v polštině a seznámí se se všemi lidmi sám a zjedná si všude přístup a znalosti za své.

3/ Počet osob je max. 40, počet aut max. 10.

Jen malé upozornění – tato akce je v binárním módu. Přihláška typu – „možná se zúčastním“ není akceptována. Buď jedu nebo nejedu.

K pořádání akce mě donutily tři okolnosti:

1/ Vy sami.

2/ Zpřístupnění úrovně -49,5 metru na zámku Ksiaž a mimořádně přátelský přístup lidí na zámku k mojí osobě, dříve nevídaný.

3/ Objevení se nové stopy ukrytí Jantarové komnaty na jednom z nám neznámých dolnoslezských hradů a možnost to tam celé prolézt. (na tom se ještě pracuje)

Hlavní cíle jsou dva SPODNÍ PATRO PODZEMÍ KSIAŽE a HRAD, pod kterým má ležet jantarová komnata. Samo o sobě dost vydatné cíle, doplníme o objekty podle hlasování v anketě, která běží na fb..

Tak prvně se uvažuje o Ksiaži podzemí -II a bylo by škoda neudělat -I a asi i zříceninu Starého Ksiaže… Alte Fürstenstein…