24. konference SFINGA – Houska 26.-28.5.2023

– setkání zájemců o nevyjasněné záhady všeho druhu a průzkumy historického podzemíPořádá FFC, z.s. za spolupráce firmy Ing. Josef Purkrt a CMA – společnosti pro výzkum historického podzemí , z.s.

Zájemci se musí přihlásit předem, jedná se o akci pro předem přihlášené.

Do přihlášek uveďte jméno a příjmení, adresu, kontaktní mobil, zda přijedete
v pátek či sobotu a kdy budete odjíždět !!!

Účast Vám bude do týdne potvrzena a současně obdržíte variabilní symbol a číslo účtu pro platbu. Zaplacení bankou musí proběhnout do 24.5.2023, pokud budete platit hotově až na Housce, budete platit s přírážkou 100 Kč. V případě Vaší neúčasti bude Vám poplatek vrácen v plné výši. Při prezentaci obdrží každý účastník visačku se svým jménem.

Pořadatelé si vyhrazují právo výběru účastníků. Účast na vlastní nebezpečí.

Kontakt a přihlášky: email: info@ffc.cz, purlab@iol.cz web: www.ffc.cz

Je nutno dodržovat pokyny organizátorů !!!! Děti pouze v doprovodu dospělých!!! Ti kdo nebudou dodržovat pokyny organizátorů a budou se nevhodně chovat budou z akce
vyloučeni.

Prezentace účastníků ihned po příchodu. nejpozději na nádvoří hradu Houska v sobotu
27.5. do 9.00 hod – dostavte se ve vlastním zájmu včas!!

Program:

Přednášky budou 27.5. od 9:00 do 18:00.

Pokud jste z daleka a nebo nemáte vhodné spojení, je možný příjezd (uveďte do přihlášky)

26.5. po 18.00 hodině.. Lze přespat ve vlastním spacáku na hradě, stejně tak i v sobotu.

V neděli 28.5. je nutno vyklidit vnitřní prostory hradu do 9.00 hod.

PŘEDNÁŠKY jak jsou přislíbeny přednášejícími :

Karel Dudek: Blaník

Milan Zacha Kučera: Tajemno a mystika v filmech první republiky

Luboš Y. Koláček: Satanova synagoga

Ladislav Lahoda: Co nového v podzemí 2022-2023

Martin Lavay: Černé zrcadlo, mýty a skutečnost

Josef Purkrt: Jak to začalo – 20 let konferencí Sfinga na Housce

Františka Vrbenská: Záhada osídlení Ameriky

Vladimír Zajíc: Kyvadla a zkušenost s pyramidou

Účastnický poplatek: Bankovní převod předem 700 Kč na osobu. Platba hotově na místě 800 Kč na osobu. Vegetariáni (bez kupónů na oběd a na kýtu) sleva 150 Kč. Přednášející, organizátoři, pozvaní hosté a děti do 10 let: zdarma

Jídlo: Je k dispozici hradní kiosek s občerstvením s běžným sortimentem (klobásy, párky, nápoje, cukrovinky atd.), počítejte ale, že v pátek 26.5. nebude večer v provozu, stejně tak sobotu večer 27.5. nebude v provozu dlouho.. Zvláště vegetariáni si vezměte jídlo sebou.

V ceně je poukázka na nápoj a klobásu či párek v hradním kiosku, je to nutné z provozních důvodů, aby se při běžném provozu hradu stihli v poledne v sobotu 14.5. všichni obsloužit. Jedná se o organizační zprostředkování, polední občerstvení poskytuje hradní kiosek. Pokud vše dobře dopadne je večer grilovaná vepřová kýta.

Doprava: Je výhodný příjezd vlastními auty, účastníci mohou parkovat před hradem, uveďte, že se zúčastňujete akce a při registraci dostanete povolenku. Hromadná doprava k hradu není, pokud byste měli problémy s dopravou kontaktujte nás předem, pokusíme se nějak vyřešit.

Nejrychlejší příjezd od Prahy: po dálnici do Mladé Boleslavi, odtud po silnici č.38 k obci OBORA, zde doleva do obce OKNA a dále po silnici č. 273 do obce LUKA a odtud podle šipek k hradu Houska přes obec KRUH do obce HOUSKA.

Vybavení: Všem doporučujeme turistické oblečení a svítilnu. Na přespání samozřejmě spacák a podložku (spí se kdekoli na hradě vyjma kaple, podlahy jsou většinou parketové). Pokud máte pohodlné campingové křesílko nebo rybářskou stoličku může se hodit.

Večer, po odchodu turistů z hradu, je čas na diskuse a posezení a zábavu či případnou komentovanou prohlídku prostor a okolí Housky. Můžete se na vlastní oči přesvědčit co je fakt a co výmysl. Stejně tak neděli můžete využít pro poznání okolí.

Nevylučují se další překvapení.

Těšíme se na setkání s Vámi v uvedeném termínu.