Esoterikou k mumifikaci?

Pořad „Na vlastní oči“ dne 12.10.2004 ukázal další případ, kdy nekritické převzetí různých esoterických učení dovedlo jistou rodinu nejen na pokraj duševní choroby, ale zároveň i k popření všech etických norem.

Rodina M. z okolí Prachatic naprosto propadla šíření alternativních teorií o bioenergetice, léčitelství a psychotronice, a to tak, že je nepoužívala jen v nejnutnější míře, ale plně je zapojila do svého života.
Nejprve vystavěli na zahradě svého domu kamenný kruh, který měl soustřeďovat léčivou energii.

Faktická hlava rodiny, paní G. M., začala prostřednictvím kyvadla komunikovat s bohem a dospěla k názoru, že takto vyléčí svého manžela, který trpěl cukrovkou.

A tak pan M. přestal užívat léky a přestal docházet k lékaři. Paní M. vládla v rodině pevnou rukou, ovládala manžela, a ani její děti se jí nedokázaly vzepřít. I když se místní lékař MUDr. Bohumír Doul snažil situaci řešit, a pokoušel se vytrhnout pana Mráze ze zhoubného vlivu jeho pomatené manželky, nepodařilo se mu to.

A tak pan M. zemřel bez pomoci v létě roku 2002. Ovšem jeho mrtvé tělo bylo zachováno v domě. Všichni cítili zápach mrtvého, ale prohlídka policií nebyla paní M. povolena. Nebylo sděleno, kdy k tomu konečně došlo a mumifikované tělo bylo, k velké lítosti paní M., jak sdělila reportérům TV Nova, neboť tělo prý bylo v dobrém stavu a „smrt přece pro ni neexistuje“.

Paní M. se dál klidně pohybuje mezi lidmi, a jak řekl lékař, její pokusy neskončily a je nebezpečí, že přesvědčí dalšího labilního člověka k využití jejích „energií“. Právě pro varování ostatních ji reportéři ukázali všem za pomoci skryté kamery.

Podle:

error: Kopírování zakázáno!