Panika na internetu: mimozemšťané přijdou 10. září 2011 ! (1)

Argentinský astronom říká, že se obří UFO skrývá před zraky pozemšťanů za kometou „Elenin“

Ředitel Centra pro astronomický výzkum v provincii Misiones (Argetina) Sergio Toskana zveřejnil zprávu, ve které vydal přesné datum návštěvy Země zástupci mimozemských civilizací.

Nejprve byla zpráva vzata jako vtip, protože Toscano uveřejnil svou zprávu v místních sdělovacích prostředcích právě 1. dubna. Ale v Latinské Americe je Den Hlupáků až 28. prosince, což znamená, že astronom si nedělal legraci.

Proto zpráva na internetu opět způsobila rozruch nejen mezi bloggery a novináři. Argument ve prospěch brzké návštěvy mimozemšťanů vidí astronom v okolí komety C/2010 X1 (Elenin), objevené v prosinci 2010. Astronom pečlivě prozkoumal fotografie komety, a jasně uviděl: za ní letí dva válce.

„Tyto válce jsou kosmické lodi řízené mimozemšťany,“ vysvětlil Toscano novinářům argentinských novin. „Schovávají se za kometu, abychom je neobjevili příliš brzy. Kromě toho jim kometa slouží jako štít před asteroidy. Nebo kometa sama o sobě je součástí obří lodi, sestávající ze dvou dílů. Na ní mimozemšťané cestují vesmírem a navštěvují různé planety.“ Podle Toscana, tyto spekulace vyjádřili v loňském roce i čínští astronomové, ale informace se snažili utajit v americké vesmírné agentuře NASA.

Podle jeho výpočtů se pozemšťané poprvé setkají s mimozemšťany 10. září 2011. Ale toto číslo je již zpochybněno, protože podle astronomických údajů se kometa přiblíží k Zemi na minimální vzdálenost – 34,9 miliónů km – až 16. října 2011. Ale pokud budou chtít mimozemšťané přistát na Zemi, lepší datum si nemohli vybrat. Opravdu přiletí? „Není to jen omyl, ale záměrné rozdmýchávání nezdravých vášní kolem této komety,“ sdělil Leonid Jelenin, objevitel komety, spolupracovník Institutu aplikované matematiky.

Objev této komety v prosinci loňského roku byl značný úspěch, neboť poslední takový objev se udál ještě v SSSR v roce 1990. Podle Jelenina prohlédl Toscano fotografie komety špatně: vzhledem k pohybu kamery se hvězdy protáhly na drobné čárky.

201105101513_panika

Obr.: Letící kometa a vzadu po její pravé a levé straně jsou stopy dvou hvězd

„Letí kometa, a za ní vlevo a vpravo jsou stopy dvou hvězd, které vytvořily čárku – a kdosi z toho udělal „válec“,“ vysvětlil. Ale kometa Elenin je již obklopena pověstmi na internetu: autoři mnoha webů ji nazývají tajemnou planetou Nibiru, (1) a dokonce nachází „důkaz“ v samotném jméně ruského vědce: „Ele“, znamená «extinction level event»“ (tj. „všezničující katastrofa“), a „nin“ – „Nibiru in november“ (tj. „Nibiru v listopadu“). (2)

Někteří pomatenci ani nevěří, že Leonid Jelenin skutečně existuje a požadují jako důkaz o jeho existenci i zveřejnění fotokopie jeho cestovního pasu. Ale i zde to není jasné – proč v listopadu? Vždyť ti, co šíří paniku, čekají na příchod mýtické Nibiru 21.prosince 2012? Sám Leonid Jelenin je přesvědčen, že hysterie zmizí sama od sebe po průchodu komety C/2010 X1 kolem Země.

Proč kolem komety vznikla taková hysterie, ruský vědec netuší: například, v srpnu tohoto roku, kometa 45P/Honda-Mrkos-Pajdušáková bude mnohem blíže k Zemi než C/2010 X1, – 8,9 miliónů kilometrů.  Možná že tajemství je v jejím názvu, obsahující tajemný symbol X1? Ale ani v tomto písmeni není nic tajemného. Písmeno „X“ se objevilo proto, neboť každé polovině měsíce v astronomickém kalendáři je přiřazeno určité písmeno. Kdyby vědec uskutečnil svůj objev o pár dnů později, index by byl Y1.

A objev nové komety je už běžná událost. Sluneční observatoř SOHO objevuje stovky komet ročně. V současné době se kometa nachází asi 60 milionů kilometrů od Země. Můžeme jen čekat, až si paniky všimnou osvědčené české (a slovenské – pozn. red.) konspirátorské bláboloservry, které není ani třeba jmenovat …

Odkazy

(1) Jeden z takových webů: http://humansarefree.com/2011/02/elenin-comet-smokescreen-for-nibiru.html, a nesmí chybět ani „konspirátorský guru“ David Icke : http://www.davidicke.com/forum/showthread.php?p=1059692066. Stránky – http://www.earth-issues.com/2011/02/comet-x1-elenin/ prorokovaly obří přílivové vlny už v březnu 2011 (ale dosud nedošlo k úpravě stránek poté, co ke katastrofě nedošlo 🙂

(2) Comet EleNIN (C2010 X1) Decoded. YouTube, http://www.youtube.com/watch?v=S7C7lEzH3GM&feature=player_embedded#at=29

error: Kopírování zakázáno!