Komu vadí očkování?

Čas od času se objeví úvahy na téma „škodlivosti“ očkování.

injekce

Před časem vystoupila s výzvou proti očkování jakási společnosti Paracelsus, snad z recese označující sama sebe jako „společnost prospěšná lidskému zdraví“. Její šéf, léčitel, je původním povoláním strojník.

K výzvě se přihlásily i některé internetové portály, pro jejichž vedení je zřejmě zaříkávání šamanů dostatečnou zárukou pevného zdraví i ochrany proti bacilům. (např. www.osud.cz.)

Časopisy, jako Regenerace ale i další, čas od času uveřejňují dopisy čtenářek, uvádějících, jak jejich děti měly po rychlém očkování nepříjemné reakce. Je skutečností, že z našich krajů nebezpečné choroby, podílející se dlouhá léta na dětské úmrtnosti, vymizely a tím se u lidí oslabily oprávněné obavy.

Ovšem zapomíná se na to, že baktérie zde jsou a nezmizí zaklínáním se ctnostným životem nebo blízkostí a sepětím s přírodou. Nemoci vymizely právě díky očkování a řada mezinárodních humanitárních i náboženských organizací a spolků sbírá po celém světě prostředky na očkování v zemích Asie a Afriky – právě tam, kde je největší dětská úmrtnost, časté epidemie, ale právě i šance na přírodní způsob života. Redakce časopisů radí přesto čtenářkám, jak co nejdéle očkování svých dětí oddalovat. Přitom je třeba srovnávat malé, ale existující riziko spojené s očkováním a riziko spojené s neočkováním. Riziko neočkovaných je malé jen v případě, že skoro všichni jsou očkováni a šíření choroby proto nehrozí.

Takže odpírači očkování zneužívají těch, kteří se dali očkovat, a získávají tak výhodu, o kterou se nezasloužili. Kdyby jejich příkladu následovali mnozí, proočkovanost by poklesla tak, že by se epidemie opět začaly šířit, nebo aspoň choroby častěji vyskytovat. Ohrozilo by to nejen odpírače očkování – ty po zásluze – ale především ty málo početné, ale nejvíce ohrožené děti, které ze zdravotních důvodů nebylo možné včas očkovat. Co za tím vším stojí? Pochopitelně – peníze. I když odpůrci očkování uvádí, že na prodeji vakcín bohatnou farmaceutické firmy, čímž chtějí zmást prosté lidi, za kampaní mohou stát právě tyto firmy.

Právě za větičkou „ať občané na sebe vezmou odpovědnost za zdraví své i svých dětí“ se skrývá dovedná manipulace. Ta nemá za cíl ochránit náš imunitní systém překotným očkováním, jak se snaží přesvědčit odpůrci povinného očkování, ale to, aby každý, kdo se bude chtít uchránit rizika nebezpečných chorob, bude si muset vše zaplatit. Tedy nikoli povinné očkování všech bez rozdílu zdarma v rámci zákona, ale příprava na nové zisky – a také na to, že zdraví bude jen pro někoho – pro toho, kdo si zaplatí.

Další názory:

Podľa: KPUFO.CZ

error: Kopírování zakázáno!