Záhadný mimozemšťan z Mexika

Podvod přiznal sám autor

Podle i u nás publikovaných zpráv jistý mexický farmář Marao Lopéz záhadného tvora, kterého ve strachu utopil a poté předložil vědcům k prozkoumání. Výsledky byly samozřejmě šokující. DNA bylo úplně neznámé, a farmář – nálezce ke všemu brzy zemřel… (1) (2)

Tamní „odborník na ufologii“ Jamie Maussan byl první, kdo s tímto případem vyšel na veřejnost. Tvrdíil že tato kauza není podvod. Podle něj ostatní farmáři navíc tvrdí, viděli spolu s chyceným tvorem ještě druhého mimozemšťana, ten ale utekl, když se přiblížili.

Tato zpráva v roce 2009 oblétla svět. (3)

Ale informace, že šlo o podvod, se tak snadno nešíří.

V případu figuroval jakýsi „Angel Palacios Núñez“, prý asistent veterinárního lékaře, ale je ve skutečnosti šlo o Urso Moreno Ruize, preparátora. Právě ten byl autorem celého podvodu a v minulosti stál v pozadí celé řady případů různých příšerek.

Urso Ruíz se v internetovém fóru už v roce 2010 opravdu přiznal, že tvor je opravdu jen opice: „Je to jen mrtvola opice bez kůže. Uřezal jsem uši, vytvořil směs z tekutin různých zvířat, pak jsem ji usušil.“ Dále pokračuje:

  • „Pan Moreno Mario rychle prodal fotografie za 300.000 pesos Maussanovi [23.000 dolarů], a jak vidíte, po čtyřech letech stále nemůže nikdo dokázat, že je to podvod.“ A snaží se bránit: „Musím říct, že jsem netvrdil, to to bylo skutečné. To byl pan Maussan, kdo prohlašoval, že to zvíře bylo skutečné. On tomu věřil. Všechny řeči o výzkumech byly falešné, a vymklo se to kontrole. Ale po čtyřech letech jsem rád, že jeden z mých výtvorů je známý na celém světě a přes úsilí mnoha vědců ještě nezjistili, co to je. Možná jsem oklamal vědu!“

Od počátku si odborníci všimli, že tvor vypadá jako opice bez kůže. „Ufolog“ Maussan je známý svým nekritickým přístupem ke všem nesmyslům a podle všeho chtěl investované peníze také dobře zúročit – bez ohledu na pravdu. Novináři pak udělali zbytek.

Odkazy

(1) „Mimozemšťan“ z Mexika: Nemá DNA, je z cizí planety?!
http://www.blesk.cz/
(2) Farmář našel na poli „mimozemšťana“, musel ho utopit
http://tn.nova.cz/
(3) La noticia del „ser de Metepec“ o „bebe Alien“ en el mundo
http://www.youtube.com/watch?v=xvNrixSpllI

Podle : http://www.alcione.org/00_CASO_SER_METEPEC1.html, aj.

error: Kopírování zakázáno!