UFO – nezodpovězené otazníky (17)

Byli mimozemšťané někdy na zeměkouli? Máme s nimi kontakty v současnosti? Jsou možné v budoucnosti? Tyto otázky vzrušují řadu lidí a nedají pokoj amatérům zabývajícím se jejich výzkumem.

Skutečnost nebo ďáblovy báchorky?

Vzápětí po senzačních zprávách o návštěvě záhadných mimozemšťanů ve Voroněži se v tisku objevila informace, že „neidentifikovaný létající předmět“ doutníkovitého tvaru pozorovaly tři desítky Australanů.

Podobná svědectví vzrušují lidi několik desetiletí. Na tvářích jedněch vyvolávají ironický úsměv, další si přejí pochopit, oč ve skutečnosti jde. Na jedné straně stojí přesvědčení zastánci myšlenky existence „létajících talířů“ a na druhé straně její stejně přesvědčení odpůrci. Podívejme se, jak vidí problém „neidentifikovaných létajících předmětů“ populární pařížský časopis PARIS MATCH.

Marie Thérese de Brosse ve svém článku píše:

Giles Durand, pařížský odborník na otázky UFO, vytvořil speciální tiskovou službu, jež shromažďuje veškeré informace spojené s „létajícími talíři“, které se ve Francii objevují. Ke svému překvapení zjistil, že jenom za poslední dobu se v místním tisku objevilo více než tři sta zpráv o pozorování UFO. Jednalo se o svítící objekty, které se záhadným způsobem objevovaly na noční obloze a stejně záhadně mizely, o přistání mimozemských kosmických aparátů a dokonce objevení „humanoidů“. V podstatě tedy nechybělo nic z toho, co během čtyřiceti let od objevení prvního „létajícího talíře“ vzrušuje lidskou mysl. Ať je to jak chce, francouzská Asociace pro zkoumání létajících talířů je 24 hodin denně připravena přijmout na příslušném telefonním čísle spěšné zprávy o objevení UFO a stejně rychle zorganizovat zkoumání jevu přímo na místě.

Výsledky její práce potvrzují: tajemné objekty se stále objevují v nejrůznějších částech světa. Pravidelně od onoho 24. června 1947, kdy se Kenneth Arnold stal prvním člověkem, který vyprávěl o svém pozorování „létajícího talíře“.

Odborníkům se nedávno podařilo nalézt tehdy aktuálně pořízenou rozhlasovou nahrávku s jeho vyprávěním o neobyčejné události. Přibližně v téže době vzrušila Američany informace o katastrofě podivného objektu v oblasti základny Roswell (New Mexico). Celou oblast si tehdy vzala pod kontrolu armáda, trosky byly posbírány a podrobeny důkladnému zkoumání, jehož výsledky byly drženy v tajnosti. Ve známost vešlo pouze to, že materiál, z něhož byl předmět zhotoven, nemohl být získán na základě tehdy známé technologie, vydržel neuvěřitelnou teplotu a byl neobyčejně trvanlivý. Na aparátu byly vyryty záhadné znaky …

V Lyonu se nedávno sešli odborníci z Francie, USA, Anglie, Japonska, SRN a Itálie pracující v dané oblasti. Jsou to lidé, které spojuje do jisté míry společný zájem. Dobře se navzájem znají a tvoří velmi efektivní, byť neformální organismus výměny informací. Účastníci setkání se vyhýbali jakékoliv reklamě a dávali přednost uzavřeným zasedáním s vyloučením tisku. Výjimku učinili pouze v případě „Paris-Match“. Zájem se mimo jiné soustředil na jeden z nedávných případů, který se do velkého tisku nedostal. Šlo o setkání s „humanoidy“, kteří se údajně objevili v Narbonne na jihovýchodě Francie. Nejde o náhodu. Je to tím, že v poslední době vzrůstá počet publikovaných více či méně fantastických informací o setkání s těmito tvory, přičemž ani ne tak ve Francii, jako v USA a Kanadě. Hlavně o nich se v Lyonu jednalo a především o nich pojednává i tento článek.

Pokračování

error: Kopírování zakázáno!