Setkání hledačů souvislostí

Další, už 19. setkání hledačů souvislostí mezi nebem a zemí
Všem, kdo si chtějí opět příjemně odpočinout uprostřed lesů v hezkém a klidném prostředí Českého Ráje na Hrubé Skále, v penzionu „Olda“ v Doubravici, vyčistit si hlavu od balastu všedních dní, popovídat si s lidmi podobných zájmů a zaměření, dozvědět se něco nového, zajímavého, nebo se jen pořádně vyspat, odpočinout si, načerpat energii a odnést si domů světélka harmonie, přátelství a optimismu do dalších všedních dnů.

Program tedy opět bude osvědčené a časově neohraničené:

„vyprávění a diskuse o všem nevšedním, zajímavém a vědou nevysvětleném“ (kdo máte chuť se podělit o cokoliv zajímavého, sdělte téma a časový rozsah)

a pár výletů za zajímavostmi a silovými místy v okolí, vše bude realizováno pod heslem „už si přece nemusíme dělat žádné násilí“.

Takže kdo se bude chtít zúčastnit dohodnutých akcí či výletů, nebo si pojede někam něco prohlédnout sám,
bude stejně milovaný jako ten, komu se nebude chtít nic, ale vůbec nic. Bude to „oddycháč“ před prázdninami.

Jestliže se cítíte osloveni, pak máte možnost přijet na Vámi zvolený, ale předem nahlášený počet dní (třeba i jen na 1 den, nebo odpoledne, či jen na společenský večer) v termínu

od čtvrtka 30. května 2019 do neděle 2. června 2019

Z časových důvodů je nutné se přihlásit telefonicky co nejdřív, nejdéle do pátku 10. května 2019 na tel. 733 754 007 a nahlásit počet osob a dní, kdy se chcete zúčastnit, ev. s kým chcete či nechcete bydlet.

Kdo chce přijet ve čtvrtek, nebo odjet až v pondělí, volejte ihned, ať zbytečně neblokujeme penzion.

Zálohy posílat nemusíte, ale pokud se přihlásíte a nebudete moci přijet, tak zavolejte, ať může místo Vás přijet někdo jiný.

Cena je 350 Kč za os/den za ubytování, (úklid bordýlku po vaření a grilování v ceně není a každý si ho po sobě sám uklidí).

Poplatek OÚ za vzdušné činí 20 Kč /os/den.

Účastnický organizační příspěvek činí 250 Kč za os/pobyt a bude placen s ubytováním.

K disposici je nově rekonstruovaná a plně vybavená kuchyně s lednicemi pro vaření a stravování z vlastních surovin. V případě, že si nepřivezete nic k jídlu, ani pro ostatní, tak je příspěvek na stravu 150 Kč/den. K pití je na penzionu točené pivo a limonáda 0,5 lt za 20,-Kč a 0,3 lt za 10 Kč.

Pokud chcete něčím na společné stravování přispět, tak si zavolejte co je potřeba, aby se nám nesešlo 10 kg rýže nebo rajčat ….to by bylo na dvě věci – nenajedli bychom se a dobrá nálada by z toho také asi nevzešla.

Přihlášky a jakékoliv další informace a dotazy na telefonu: 733 754 007

Těším se na Vás a příjemně strávený prodloužený víkend.

Za organizaci setkání N. Prokopová (tel. 733 754 007)

Informace k pobytu:

Přednáškové maratóny už dávno neděláme, lektoři podražili a většinou nám už nic nového nepřinášeli.

Místo monotematických přednášek se osvědčilo volné vyprávění s dotazy a výměnou názorů.

Třeba u vínka, nebo kávy, v příjemném prostředí a milé společnosti přátel všeho zajímavého a vědou nevysvětleného, či bagatelizovaného (a od minulého setkání se toho určitě zase dost přihodilo)….

– Povídat si budeme o tom, co Vás zajímá, náměty a dotazy můžete zavolat předem, jinak doplníme tím, na co minule a předminule nezbyl čas (a že toho je spousta!).

– Kolegyně Dana K. zajímavě popovídá o vlivu potravin na chemicky vyrobené léky a jejich vstřebatelnost.

– Kolega Karel M. nás v sobotu večer seznámí s fenoménem Žítkovských bohyní, ukáže v praxi škodlivé látky v kupovaných potravinách a přístrojově dokáže produkci nežádoucích vibrací v kabelech i bez el.proudu,

– kolega bylinář Jaroušek R. popovídá o výrobě tinktur a zajímavosti o tinktuře ze skořice,

– ukážeme si lék na migrény dle zesnulého kolegy Josefa N.

Kdo další má chuť povědět ostatním něco zajímavého formou přednášky a následné diskuse? Zavolejte mi téma a rozsah.

– Každé dopoledne a odpoledne možnost vycházky nebo vyjížďky za zajímavostmi Českého Ráje

– upozorňuji na možnost zajet pár kilometrů do Markvartic, jednak na známé menhirové pole a na prodejní výstavu Česká květnice 2019 – http://plantanaturalis.com/akce/

– Vše dle dohody co chce kdo vědět, vidět a prožít utvoříme skupiny dle jednotlivých zájmů.

– Každý den bude od čtvrtka od 17,00 společenský večer do 24.00 hod., na různá témata, pak je možné pokračovat v debatách potichu až do kuropění.

– Pokud bude pěkné počasí, uspořádáme zase venku každodenní posezení už od rána, večer s opékáním uzeniny nebo zeleniny, jiným zábavným iniciativám, ani potravinovým a nápojovým příspěvkům se meze nekladou.

– V případě nevlídného počasí si uděláme vlídné posezení uvnitř a „společenský večer“ v domácím úboru lze zahájit třeba hned po snídani.

– Když budete mít problém s dopravou, zavolejte a určitě to nějak vyřešíme.

Nudit se určitě nebudeme!

Těším se na Vás a příjemně strávené víkendové dny.

Za organizaci setkání N. Prokopová (733 754 007)

Přikládám ještě:

Kdy si vzít před létem dovolenou. Podrobná předpověď počasí do července

Během posledního dubnového týdne by se teploty měly pohybovat opět kolem 20 stupňů a mělo by převládat jasné až polojasné počasí, místy se ale objeví déšť.

Počátkem května teploty budou nadále dosahovat dvacetistupňové hranice a bude jasno až polojasno, hned druhý květnový týden se ale mírně ochladí a přiženou se deště.

Ty by měly odeznít v polovině května, kdy teploty opět porostou. Bude ale polojasno až zataženo. Na jasné počasí si budeme muset počkat až na poslední květnový týden, kdy teploty začnou dosahovat 25 stupňů. (uvidíme, jak se rosničky trefí)
Během prvního červnového týdne se na této hranici udrží, mohou se ale objevit bouřky. Stejně tak tomu bude i v týdnu následujícím. Od poloviny června pak teploty začnou dosahovat téměř tropických 30 stupňů. V závěru měsíce by se pak měly pohybovat kolem 27 stupňů.

Zdroj: https://stars24.cz/zpravy/pocasi/8927-do-ceska-miri-tropicke-pocasi-meteorologove-prozradili-kdy-teploty-prekonaji-30-c