Slovanský trojúhelník

Tuto sobotu jsem se rozhodl věnovat malování map šíření Slovanů. Od období slovanské pravlasti, až po 6.stol.n.l. Tedy době největšího slovanského rozmachu z pravlasti na přibližně dnešní teritoria.

A hluboko v období slovanské jednoty. Ještě další 4 až 6 století hovořili všichni Slované stejným jazykem.

Když jsem byl s nejtěžší prací hotov a dolaďoval jsem vzhled obrázků, uvědomil jsem si, že mu něco chybí. Nějaké záchytné body a tak jsem se rozhodl přidat do map hlavní města dnešních slovanských zemí. Jakmile jsem toto dokončil, byl jsem ohromen tím, že Praha, Varšava, Minsk a Moskva leží na první pohled na jedné přímce. Chvíli poté jsem si všiml, že i Moskva, Kyjev a Sofie leží na přímce, napadlo mě v hlavě spojit i Sofii s Prahou a světe div se, na této úsečce leží i Bělehrad a Bratislava ! V tu chvíli jsem byl ohromen ještě více, většina slovanských hlavních měst leží takřka přesně na stranách trojúhelníka. Jediná města, která toto pravidlo nerespektují jsou ta, co statut hlavních měst získala teprve nedávno, po válce v Jugoslávii. Jsou to: Lublaň (Slovinsko), Sarajevo (Bosna) a Záhřeb (Chorvatsko).

image001

Dalších osm slovanských hlavních měst však leží na trojúhelníku a to takovém, že na dvou z jeho tří stran leží hned čtyři města ! A město, které je nejvíce vzdáleno od ideálního tvaru trojúhelníka není od něj vzdáleno více, než o 20 km ! Což při obvodu trojúhelníka 4400 km je naprosto fantastická přesnost, tedy 0,454545 procenta obvodu. Každou odchylku, která je nižší než 1% je možno zanedbat (vědci to dělají běžně), zde se dostáváme dokonce pod půl procenta. A věřím tomu, že by se někomu mohlo podařit namalovat ještě ideálnější tvar trojúhelníka, kde bude maximální odchylka ještě nižší. Jsem tímto trojúhelníkem naprosto fascinován. Dvakrát čtyři města na jedné přímce s délkou několika set kilometrů. Obvod trojúhelníka má podivně kulatou hodnotu. Taková přesnost, při takových vzdálenost. Neodkáži uvěřit na náhodu. Vím, že se mnozí badatelé zabývají podobnými pravidelnostmi, sám se tomuto nevěnuji a tak toto zjištění, bez dalšího bádání poskytuji široké české badatelské veřejnosti.

Můj tip pro první další bádání je: zjistit zda zde není něco dalšího, v čem jsou tři města mimo trojúhelník odlišná. Na první pohled bych řekl, že všechna ostatní města mohla vzniknout ještě v období slovanské jednoty, zatímco ta mimo později. Protože leží v oblastech osídlených v pozdějším období. Bádání založené na srovnání stáří měst by mohlo přinést velmi zajímavé výsledky.

Ing. Richard Ruibar  

Z časopisu Klubu psychotroniky a UFO – ZAZ č. 4/60 – 2003

error: Kopírování zakázáno!