Znáte naše ptactvo?

Občas nám píší lidé, kteří z radosti a úžasu nad tím, že se jim podařilo vyfotit něco zvláštního, začnou provokovat a zapomenou na dobré vychování.

Tak také jistý pán, kterému se podařilo vyfotografovat letícího ptáka nad údolím, se nás otázal, o kterého ptáka jde. Žluté zabarvení odpovídalo nejspíše žluvě, což jsme také pánovi, zabývajícímu se esotérikou a hledáním čehokoli za pomoci siderického kyvadla, odpověděli.

V odpověď se na nás od pana esotérika snesla snůška sprostých výlevů.

Pan esotérik neváhal kontaktovat jakousi ornitoložku, která mu k velké radosti sdělila, že jí skvrna ptáka nepřipomíná. Paní ornitoložka se sice vyzná v tom, jak vypadá kdejaký pták, ale jedno jí chybí – povědomost o tom, jak vzniká obraz na fotografii.

Pan esotérik se však chtěl opravdu ujistit, že vyfotografoval konečně koráb mimozemšťanů, a tak se dal do dalších úvah – vymyslel si, že objekt byl vzdálen 2 km, a jakýsi odborník mu podle toho vypočítal, že žlutý objekt má délku 25 m. Zapomněl mu sdělit, že pokud se v odhadu vzdálenosti spletl, pak se velikost rapidně zmenšuje.

A zlatý hřeb nakonec – ona rozmazanost objektu byla dána rychlostí. Zbývá tedy zjistit tento údaj. Pan esotérik se prý někde dočetl, že jacísi odborníci vypočítali rychlost UFO od nuly do 24.000 km/hod., tedy 6,6 km/s. Můžete si tedy vybrat rychlost, jaká se vám líbí.

Co dodat?

Pan esotérik radí dívat se kolem sebe. My zdůrazňujeme, že dívat se nestačí. Bez přemýšlení a oprášení poznatků fyziky alespoň ze základní školy to prostě nejde.

Podľa : http://www.kpufo.cz/oblasti/fot/index.php?option=com_content&task=view&id=515&Itemid=32

error: Kopírování zakázáno!