Oldřich Válek : Za hranicemi fyziky a psychologie / Úvod do humanisticke psychotroniky

Oldřich Válek je zakladatelem Sdružení badatelů v psychotronice a předním badatelem, navazujícím na práce českých badatelů jako byl např. Jan Kefer, Břetislav Kafka, František Kahuda a Zdeněk Rejdák (jehož byl externím spolupracovníkem).

valek1
valek1

Zabývá se mezioborovou (hraniční) problematikou psychologie a fyziky, která je součástí popisného aparátu a metodiky psychotroniky. Jako badatel zařadil psychotroniku do systému vědy, zpracoval základní teoretickou koncepci psychotroniky, vytvořil model širší lidské psychiky a v současnosti pracuje na konceptu informace jako fyzikální veličiny.

Tyto práce mají sloužit k základnímu výzkumu předmětu psychotroniky v psychologické a fyzikální rovině.

Z OBSAHU:

Širší pojetí lidské psychiky. Vědomí podle B. Kafky. Vědomí podle F. Kahudy. Šestý smysl a 3. signální soustava člověka. Komplexní mentální struktura. Vědomí a rozšířené vědomí. Diferenciace vědomí. Transpersonální psychologie a širší pojetí lidské psychiky. Lidská psychika podle C.G. Junga. Lidská psychika podle S. Freuda. Lidská psychika podle S. Grofa. Spirituální dimenze psychiky. Transpersonální zážitky. Synchronicita. Mimosmyslové vnímání. Magické myšlení. Bytí v lidské psychice. Korektivní percepce. Kognitivní věda. Informační věda a informace. Psychologické směry a lidská psychika. Psychospirituální prožitek. Fenomén psychického zrcadla. Pansofie psychotroniky. Psychotronika s duší a bez duše. Základní psychotronické jevy. Biologická plasma. Metody záměrné telepatie. Historie psychotroniky v Čechách. Informační fyzika. Vztah informace, energie a hmoty. Informační fyzika a psychotronika. Extramentalita a extramundalita psychiky.

error: Kopírování zakázáno!