UFO Billy Meier kontra Ivo Aštar Benda…

Na adresu Klubu psychotroniky a UFO, stejně jako na adresy dalších spolků, organizací a sdělovacích prostředků, došel dopis od českých příznivců švýcarského „kontaktéra“ UFO – Eduarda „Billy“ Meiera.

Sdělují v něm, že Ivo Aštar Benda neoprávněně používá fotografie, filmy a další materiály Meierovy podpůrné společnosti FIGU.

Porušení autorských práv kohokoli je zajisté trestuhodné a je naprosto v pořádku, že se poškozený brání.

Položme si však jinou otázku:

Jaký je rozdíl v činnosti Ivo A. Bendy a E. Meiera? Jen v tom, že jeden čerpal od druhého. Své pohádky o „Vesmírných lidech“ mohl I.A. Benda bez větší námahy doložit jinými pohádkami.

A o jaké materiály jde? V dopise se píše, že jde o „fotografie mimozemských lodí, pořízené panem E.A. Meierem“, které Ivo Aštar Benda využil pro svou popularitu a vznik sekty Vesmírných lidí.

Můžeme být spokojeni – I.A. Benda není tedy žádný podvodník, vždyť on nám ukazuje sice kradené fotografie a záběry, ale přesto skutečné mimozemské lodě! A co jeho povídačky o vesmírných flotilách, velitelích kosmických lodí, o láskyplných vesmírných lidech… V čem se liší od Meierových?

Pisatelé dopisu se rozhořčují nad tím, jak Ivo Benda zcizené materiály „překrucuje“, a jak by média měla šířit o problematice mimozemských civilizací a kontaktech s nimi objektivní informace. Za tyto zřejmě pokládají vyprávěnky o planetě Erra, kterou krmí švýcarskou a prostřednictvím i českého „Diskusního klubu“ i českou veřejnost následovníci pana Meiera.

Tak například v únoru 2005 se na přednášce Diskusního klubu můžete dozvědět něco o politickém zřízení na planetě Erra a aktuální informace z této planety.

Stanovisko KPUFO k této otázce je jasné – mezi „kontaktéry“ tohoto typu nevidíme žádný rozdíl. A v pohádkové tvorbě dáváme přednost Hansi Christianu Andersenovi.

Výbor KPUFO, 2004

error: Kopírování zakázáno!