UFO – nezodpovězené otazníky (31)

Byli mimozemšťané někdy na zeměkouli? Máme s nimi kontakty v současnosti? Jsou možné v budoucnosti? Tyto otázky vzrušují řadu lidí a nedají pokoj amatérům zabývajícím se jejich výzkumem.

Co se tedy přihodilo v Semipalatinsku a baškirské vesnici Julamanovo? O své názory se se čtenáři „Anomaliji“ podělila doktorka lékařských věd Julija Koreckaja:

„Citlivost lidí vůči silovým polím se pohybuje ve velmi široké škále od neutrálního vjemu do vzniku svalových křečí nebo úplného uvolnění svalů. To vše je velmi těsně spojeno s psychofyzickými typy lidí a s rozpoložením, v němž se nacházejí před konkrétní situací. Například, v případě Faizova si nelze nepovšimnout, že se předtím vážně zabýval biopolem.
Domnívám se, že pro objektivní hodnocení případů blízkých setkání s jevy, které jsou souhrnně nazývány UFO, je nezbytné důkladné lékařsko-biologické sledování specifických vlastností svědků, testování, statistické srovnání jejich výsledků s ukazateli jiných skupin lidí. Samozřejmě ne proto, abychom dokázali vratkost „kontaktních incidentů“, nýbrž kvůli přísně vědeckému přístupu ke , studiu jejich mechanizmů.“

Kandidát fyzikálně-matematických věd Dmitrij Georgijevskij:

„Informace obsažená v těchto dvou zprávách je podle mého názoru velmi příznačná. Znovu potvrzuje důležitost zkoumání vlivu polí a možná i jejich podstaty. Paprsky vyslané z neidentifikovaného předmětu opravdu narušily funkce kontrolních přístrojů a způsobily zjevné změny v práci energetického zařízení. Elektromagnetické pole, jak známo, může zasáhnout i člověka (způsobit popáleninu, mrtvici atd.). Ale to hlavní je podle mého názoru v tomto: podstata hmoty, jak tvrdil už Platon, má jak materiální tak i idealistickou stránku. Počínaje XIX. stoletím na to přírodovědci začali zapomínat a nyní tu druhou stránku zcela ignorují. V důsledku toho byl vytvořen poměrně harmonický vědecký model výlučně „materiálních“ polí. Jemné vzájemné vlivy, které jsou ve všech případech spojeny se subjektem, jsou zkoumány zjevně nedostatečně. Není vyloučeno, že ,energetické údery‘, ,přitlačování´ a ,otřesy‘ popisované svědky v uvedených zprávách je třeba považovat za projevy dosud neprozkoumaných vlastností hmoty.“

Kandidát lékařských věd Juril Sergejev:

„Netroufám si diskutovat o tom, odkud se UFO, s nimiž se G. Faizov a S. Ďusembajev setkali, a jejichž oběťmi se stali, objevily. Nicméně lékařská stránka těchto případů je neobyčejně zajímavá. Vliv polí UFO na Faizova potvrzuje nejen výpadek funkce technických zařízení, nýbrž i psychogenní reakce charakteristické pro ozáření a reakce typu fobie (strachu) psa.

V souvislosti s případem S. Ďusembajeva mohu vedle dalších důležitých podrobností zvláště zdůraznit, že v lékařské praxi se často používá rychlé léčení poranění s pomocí stimulujícího účinku infračerveného laserového záření nebo magnetického pole. Bez něj trvá zhojení neroztříštěné zlomeniny dlouhých kostí (bez posuvu) řekněme kolem 6 týdnů při znehybnění (fixaci) končetin. S použitím záření je léčba podstatně rychlejší. V případě zlomeniny plochých kostí (např. klíční kosti) trvá léčení 4-6 týdnů. Avšak bez velmi silně stimulujícího vlivu je úplné vyléčení během jednoho týdne naprosto nemyslitelné.

Je rovněž známo, že magnetické pole nebo laserové zařízeni v určitých dávkách působí jako prostředek proti bolesti a vzniku otoku. Magnetické pole navíc normalizuje proudění krve, eliminuje cévní napětí a má fyzioterapeutické účinky. Takže zbytkové magnetické pole v místě kontaktu s UFO pravděpodobně eliminovalo bolest hlavy lékaře a neklid očitého svědka. Myslím si, že uvedená zpráva si zasluhuje velkou pozornost vědců zabývajících se výzkumem UFO.“

„Anomalija“, září 1990

Pokračování

error: Kopírování zakázáno!