UFO – nezodpovězené otazníky (30)

Byli mimozemšťané někdy na zeměkouli? Máme s nimi kontakty v současnosti? Jsou možné v budoucnosti? Tyto otázky vzrušují řadu lidí a nedají pokoj amatérům zabývajícím se jejich výzkumem.

Podobný případ líčil čtenářům list „Sovětskaja Baškirija“. Gali Faizov bydlí ve vesnici Julamanovó, pracuje jako hlídač sektoru etýlénovodu Nižněkamské petrochemické správy. 13. února mu sdělili, že na jeho úseku „poskakují“ přístroje. G. Faizov si vzal nástroje a odebral se na stanici. Následoval jej pes.

Na stanici, sotva otočil klíčem v zámku přitiskla jej jakási síla na dveře. Chlapec se jen s obtížemi ohlédl. Mířily na něj rozsvícené reflektory jakéhosi objektu vzdáleného asi kilometr. Dva reflektory na okrajích přední části „lodi“ vydávaly modré světlo s bílými svítícími tečkami po celé délce paprsku. Reflektory pracovaly jako „oči“ mohly se obracet po orbitě. Další reflektor byl uprostřed. Vydával modrofialově světlo, ale nepohyboval se.

„Loď“ opsala kruh, vzdálila se od pozorovatele, znehybněla nad zemí a několik reflektorů začalo „ozařovat“ povrch. Pak světla pohasla, „loď“ v mžiku změnila výšku a vypustila jeden po druhém dva fialové paprsky.
G. Faizovovi blesklo hlavou pokusit se zaujmout pozornost objektu. Pootevřel dveře stanice, odkud se rozlilo světlo elektrického osvětlení. Na „lodi“ okamžitě zareagovali: oba otáčející se reflektory začaly hledat cíl a koridorem vytvořeným jejich paprsky vypustil prostřední reflektor pulsující fialový paprsek. Centrální reflektor sloužil jako jakési světelné dělo. Právě jeho paprsky údajně přitiskly chlapce ke dveřím.
V určitém okamžiku se paprsek dotkl elektrického vedení. Rozlehl se nepříjemný pronikavý hvizd a transformátor nacházející se v bezprostřední blízkosti zaduněl jako traktor. V potrubí byl zaregistrován téměř dvojnásobný pokles tlaku. Zajímavé je, že pes utekl na samém začátku, ačkoliv se nikdy předtím nestalo, že by pána opustil.
Když se UFO vzdálilo směrem k Orenburskému traktu, G. Faizov vykročil k domovu. Sotva vstoupil na cestičku, shora na něj dopadly dva zkřížené paprsky. Plynule byl vyzdvižen do výše, nohy se natáhly a poté cítil, jak jej cosi tiskne k zemi, jako by jej to chtělo přilepit. V duchu si řekl: „Jsi silný chlap, Gali, vstávej“. Předtím se zabýval studiem biopolí člověka, učil se ovládat své tělo. S obtížemi se mu podařilo zvednout hlavu: přímo nad ním visela „loď“. Její šíře byla asi 2-3 metry, délka kolem 10 metrů. S vypětím posledních sil se Gali posadil. Byl omráčen… Když otevřel oči, „loď“ byla pryč. Vstal, udělal krok a tu jej obklopila hustá bílá mlha a on ztratil orientaci. Na jeho volání přiběhl pes a vyvedl pána z mlhy. Další čtyři dny se G. Faizov vyrovnával s nepochopitelným stavem, v němž se ocitl…

Pokračování

error: Kopírování zakázáno!