Existuje život na Marsu?

Marťanské pyramidy překvapivě připomínající egyptské, ale jsou mnohem větší.

Po nedávných objevech se lidé opět začali ptát na tuto otázku.  Poté, co automatické stanice „Spirit“ šťastně přistála na Marsu a přinesla řadu poznatků, ukončila sérii neúspěšných projektů, o kterých se samozřejmě nesly pověsti, že za jejich haváriemi stály mimozemšťané, kteří zajisté nechtěli povolit vstup Pozemšťanům na své území.

Vskutku, zdálo se, jako by Mars byl prokletý. Mnohé sondy havarovaly, nebo jednoduše zmizely z neznámých důvodů. Byly sestřeleny nebo uneseny, říkají ufologové. Zvlášť podezřelý byl konec ruské sondy Fobos v roce 1989 nebo sondy v roce 1996. Než zmizela, předala na Zemi stíny na povrchu Marsu, který jakoby patřil k velkému objektu.  Pozemšťany táhne k Marsu neodolatelná touha objevovat stopy inteligentních bytostí. Je pravda, že počet podivných objektů, nalezených na Marsu, stále roste.

Zde tekla řeka…

Marťanské zázraky

Červi, které vypadají jako pozemské skleněné tunely, našel na povrchu Marsu Hubblův vesmírný teleskop. První o nich referoval fyzik Dr. Franklin Lions na mezinárodním kongresu „Studie planetárních systémů“ v Japonsku v roce 2000.

Vědec sdělil, že tyto objekty nejsou skály nebo duny, ale živé bytosti, konkrétně – obří červi nebo housenky, dosahující délky tří nebo více kilometrů. A ukázal, že se za nimi táhnou i jasné stopy. Jiní, stejně odvážní odborníci, trvají na tom, že po Marsu někdo vybudoval skleněné tunely s kovovým rámem, jejichž výztuže jsou jasně viditelné.

Na jednom kameni, vyfotografovaném Spiritem, někteří nadšenci rozpoznali drobné číslice – 194. Zjistit, do jaké míry je to dílo přírody nebo inteligentního tvora, není možné. Bude nutné buď dopravit kámen na Zemi nebo alespoň kámen lépe vyfotografovat.

Podivné záblesky byly poprvé pozorovány na Marsu v roce 1958.

V červnu 2001 amatérský astronom Dob Drobbin z Kalifornie opakovaně pozoroval a rovněž zaznamenal světelné signály 15 cm dalekohledem. Sdělil, že záblesků bylo velmi mnoho, z nichž každý trval 3 – 5 sekund. Příčina je neznámá, i když někteří vědci usuzovali na dopady meteoritů, blesky a odrazy světla od ledu v marťanských mracích.

Tunel nebo červ? 

Byly zde oceány?

Spirit už druhý den po přistání vyfotografoval kámen, ležící v blízkosti místa přistání. A udivil vědce.  S pomocí mikroskopu, kterým je vybaveno mechanické rameno, mohli vidět nečekané detaily – malé duté koule a trubky. Podle geologů mohlo být něco podobného vytvořeno odpařováním slané vody. Pak Spirit prostřednictvím spektrometru zjistil, že v kameni je síra, křemík, zinek, chlór, vápník, a dokonce i stopy krystalické soli. Vypadá to, že na Marsu skutečně kdysi byly oceány.

Archiv KPUFO

Podle : Podivné útvary na snímcích z Marsu

error: Kopírování zakázáno!