UFO – nezodpovězené otazníky (9)

11Byli mimozemšťané někdy na zeměkouli? Máme s nimi kontakty v současnosti? Jsou možné v budoucnosti? Tyto otázky vzrušují řadu lidí a nedají pokoj amatérům zabývajícím se jejich výzkumem.

Je nutno přiznat, že celá operace kolem zatajování této události byla provedena na vysoké profesionální úrovni. Je známo, že podle zákona o svobodě informací nemá žádná vládní organizace právo utajovat (alespoň otevřené) materiály týkající se UFO. Avšak jedna věc je zákon a jiná věc je konkrétní situace. Z odtajněného dokumentu kanadského ministerstva dopravy z 21. listopadu 1950 vyplývá, že kanadské velvyslanectví ve Washingtonu mělo tehdy k dispozici následující informace o vztahu nejvyššího vedení USA k UFO:

a) Tento problém je nejutajenější ve vládě USA.
b) Létající talíře existují.

Boj o utajení „nálezu“ však pokračuje. Teď má zapůsobit trik s opatřením starých dokumentů, které již mají být odtajněny, režimem utajení, který byl zaveden v pozdější době. Tento tah umožnil výboru pro vědecký výzkum anomálních jevů, v němž je i podvýbor pro UFO, prohlášení, že veškeré dokumenty o skupině Majestic 12 jsou falešné.

Avšak výčet faktů by nebyl úplný, kdybychom se nezmínili o tom, že na 32. a 33. zasedání Valného shromáždění OSN byl 126. bod jednacího pořadu zformulován takto: Vytvoření agentury nebo oddělení OSN pro zajištění koordinace a šíření výsledků výzkumu týkajícího se neidentifikovaných létajících předmětů a s nimi souvisejících jevů. (1)

V roce 1978 byla zvláštnímu politickému výboru předložena řada dokumentů včetně svědectví amerického astronauta G. Coopera, který se coby vojenský letec setkal v roce 1951 s UFO nad Evropou.

Zdálo by se, že život sám napovídá nezbytnost předvést skutečně vědecký přístup k problému, který je tak obrovsky zajímavý pro celé lidstvo. Ale ani tady to nešlo bez podrazu: odtajněný telegram ministerstva zahraničí odeslaný delegaci USA v OSN nařizoval zabránit přijetí rezoluce o vytvoření příslušné agentury.

Co způsobilo neochotu Spojených států amerických otevřeně projednávat problémy kolem UFO? Co se skrývalo za nařízením ministerstva zahraničí? Snad ne ta dávná katastrofa nad Novým Mexikem?

„Stroitělnaja gazeta“, Moskva, 1989

Pozn.

(1) V letech 1977 a 1978 byl na žádost Grenady zařazen bod „Zřízení agentury nebo útvaru OSN pro provádění, koordinaci a šíření výsledků výzkumu neidentifikovaných létajících objektů a souvisejících jevů“ k 32. zasedání Valného shromáždění OSB (bod 123 pořadu jednání) a 33. (bod 126 pořadu jednání). Rejstříky k jednání Valného shromáždění pro tato zasedání uvádějí vydané dokumenty. Přílohy oficiálních záznamů Valného shromáždění (GAOR) pro zasedání reprodukují vydávané klíčové dokumenty. Návrhy usnesení  vyvolané Grenadou na každém zasedání nebyly předloženy k hlasování a nebyly přijaty. Na toto téma se valná hromada přijala rozhodnutí 32/424 (p.231 of A / 32/45 ) a 33/426 (str. 237 A / 33/45 ).

Pokračování

error: Kopírování zakázáno!