UFO – nezodpovězené otazníky (24)

Byli mimozemšťané někdy na zeměkouli? Máme s nimi kontakty v současnosti? Jsou možné v budoucnosti? Tyto otázky vzrušují řadu lidí a nedají pokoj amatérům zabývajícím se jejich výzkumem.

STŘÍLELI NA „LÉTAJÍCÍ TALÍŘE“

A. Kuzovkin, vedoucí semináře „Ekologie nepoznaného“, optický fyzik:

– V historii UFO je známa celá řada takových pokusů. 25. února 1942 se nad Los Angeles objevilo 20 až 25 svítících UFO. Protivzdušná obrana na ně vystřelila více než 1400krát, avšak bezúspěšně. V říjnu roku 1956, podle sdělení amerických zdrojů, zahájil na Okinawě pilot tryskového stíhacího letounu palbu po UFO nad vojenskou základnou a zahynul. Kolem Teheránu se v 70. letech pokoušely dvě stíhačky F 4 Phanthom sestřelit UFO, ale ve vzdálenosti dostřelu jim selhal systém elektronického řízení startu raket i některé další přístroje.

Existují stejné zprávy o „bojových“ kontaktech s UFO na moři a dokonce i pod vodou.

V SSSR pravděpodobně došlo k týmž pokusům. V západním tisku se hovořilo rovněž o střelbě našich raket na UFO, k čemuž mělo dojít na Dálném Východě. Vojenský letec Kopejkin popsal případ, kdy se pokusil proletět stíhačkou mrak, který se podobal UFO: „Když jsem se přibližoval k mraku, najednou se stíhačka tak roztřásla, jako bych jel po kamenné dlažbě, a ve sluchátkách se rozezněl takový řev, že jsem je dokonce strhnul z hlavy – uši to prostě nezvládly. K mraku jsem nedoletěl, nevydržel jsem to a uhnul jsem. Pak vše okamžitě přestalo.“

Do podobných situací se dostali i jiní letci. Takových případů je prostě mnoho.

„Komsomolská pravda“, r. 1989

JAK JE DOHNAT!

Jednoznačně na tuto otázku odpovědět nelze. V řadě případů se totiž UFO jednoduše zastavily nad zemí, tj. měly nulovou rychlost. A jestli lze toto vzít za výchozí bod, pak by mohla druhá strana škály vypadat dost různorodě.

Valentin Ivanovic Akkuratov, známý sovětský polární letec a navigátor, popisoval jedno ze svých setkání s UFO, k němuž došlo 14. srpna 1956 během průzkumu pohybu ledu v moři takto: Asi 200 až 250 metrů vedle nás v našem směru letěl poměrně divný aparát, který se velmi podobal vzducholodi. Měl perleťovou barvu a vypadal jako měsíc ve dne… Bez příklopů, bez antén a výfukových plynů od motorů. Možná se zkouší nový typ vzducholodi?“ Ale tato vzducholoď letěla podle Akkuratova rychlostí minimálně 380 km za hodinu.

Lokátory v USA zaregistrovaly UFO, které letěly rychlostí od 8450 do 14 500 km/hod.

„Komsomolská pravda“, r. 1989

Pokračování

error: Kopírování zakázáno!