Několik figurek z kontaktérského panoptika

Mějte to na paměti, až se vynoří další kontaktérská hvězda!

Howard Menger (1922-2009) byl mimozemšťan, který se na Zemi reinkarnoval ze Saturnu. Vydal knihu From Outer Space to You (Z vesmíru k tobě, 1959), a hudební album, Music from Another Planet (Hudba z jiné planety, 1959).

Na své farmě v New Jersey ukazoval stoupencům své mimozemské kolegy. Nadšenci viděli tajuplné světlo a dokonce i postavy, ale vždy ve tmě a nikdy zblízka. Avšak jednou, když vedl Menger přívržence do temné budovy k rozmluvě s ženou z vesmíru, proužek světla padl na její tvář, a ukázalo se, že jde o mladou blond ženu, která byla jednou z nejbližších spolupracovníků Mengera.

Většině kontaktérů se dařilo zůstat mimo právní problémy, i když se oficiální orgány podívaly na jejich činnost.

Reinhold Schmidt (1897-1970) neměl takové štěstí. V průběhu kontaktů s německy mluvícími Saturňany mu tito ukázali tajné zásoby křemenných krystalů v kalifornských horách, které měly léčit rakovinu. Přesvědčil proto několik starších žen, aby investovali své peníze do těžby. Peníze šly však do jeho vlastní kapsy, a tak skončil ve vězení.

Ne všichni kontaktéři byli takoví podvodníci a defraudanti.

V roce 1962 Gloria-Lee (1925-1962), která popsala své psychické kontakty s „J.W.“ z Jupitera v knize Why We Are Here (Proč jsme tady, 1959), na radu svých kosmických přátel držela půst za mír a zemřela po dvou měsících hladovění v pokoji motelu ve Washingtonu.

V roce 1954 stoupenci Dorothy Martinové (1900-1992), chicagské hospodyňky, která komunikovala s mimozemšťany pomocí automatického psaní, ukončili všechny práce a přerušili všechny ostatní vazby, neboť očekávali jí prorokované přistání létajícího talíře, který je měl zachránit těsně před masivní geologickou katastrofou.

Šarlatánští kontaktéři, kteří tvrdili, že se s mimozemšťany fyzicky setkávají, to téměř vždy dokládali fotografiemi a dalšími obskurními artefakty (v jednom případě například chumáčem chlupů ze psa z Venuše) a obecně se chovají spíše jako spekulanti než jako proroci.

Zato psychičtí kontaktéři na druhé straně, mají tendenci být spíše náboženskými vizionáři. V jiných stoletích by jejich zprávy byly považovány za vzkazy od bohů, andělů nebo duchů.

Tyto zprávy, obecně stupidní a nesmyslné bláboly, zjevně nejsou od opravdových mimozemšťanů.

Psychologové, kteří kontaktéry studovali, konstatovali, že tyto osoby nejsou vždy blázni, jen mají mnohdy nepatologickou poruchu osobnosti, a nebo jde jen o neobvykle nápadité osoby, a ti, s kým „komunikují“, pochází z vnitřního, ne vnějšího prostoru.

Mějte to na paměti, až se vynoří další kontaktérská hvězda!

error: Kopírování zakázáno!