Hřbitov mimozemšťanů ve Rwandě?

V listopadu 2009 různé zdroje začaly šířit zprávu o hřbitově mimozemšťanů, objevených švýcarským antropologem, pracujícím poblíž Kigali ve Rwandě.
Nejstarším zdrojem tohoto příběhu se zdá být Týdenník World News z 3.11.2009, autor je známý Erik Van Datiken.

Obr. Pohled na výkopy údajného pohřebiště mimozemšťanů

V článku se tvrdí, že Dr. Hugo Childs objevil více než dvě stě pozoruhodně dobře zachovaných těl na mýtině v rwandské džungli. Podle průzkumu tkání a půdních vzorků odhadl, že těla byly v zemi po dobu nejméně 500 let. Byli vyšší a štíhlejší než lidé, vysocí asi 7 stop (2,13 m), ale jejich hlavy byly větší, než u průměrného člověka. Postrádali ústa, nos a oči. Dr. Childs proto předpokládal, že „mezi sebou komunikovali telepaticky a pohybovali se jako netopýři s nějakým druhem biologického radaru.“
Těla byla údajně naskládána ve skupinách po pěti (i když zpráva neříká, zda to byla nad sebou, nebo vedle sebe).

Jediná fotografie ukazuje výkop s kameny, ale samozřejmě žádná těla.

Dr. Childs věří, že „dvě stě mimozemšťanů bylo součástí jednoho výsadku, který se setkal se smrtícím virusem … Někteří z nich museli přežít, protože neexistuje žádný důkaz o nálezu kosmické lodi.“

O co jde?

Nepřekvapí, že není možné najít žádné nezávislé odkazy o Dr. Hugo Childs – všechny se vrátí zpět k tomuto příběhu. Nadšenci mohou namítnout, že toto je první objev v jeho kariéře, a proto nemá dosud zveřejněný žádný výzkum. Jenže by musel být spojen k nějaké výzkumné instituci (muzeum, vysoká škola, atd.), že by na něj existoval odkaz, i kdyby šlo o externího zaměstnance. Ale ani tak Childs nikde nefiguruje. Jediné, co můžeme vědět o Hugo Childs, pochází z této jediné tiskové zprávy.

A dále – zdrojem je Weekly World News, který je sotva prestižní časopis o vědě. (1)

A pak je tu autor Erik Van Datiken. Je to autor všech možných i nemožných nesmyslů ve Weekly World News. A to už od srpna 2008, kdy vydal první příběh pod svým jménem. A co jeho jméno? Nepřipomíná vám to aspoň foneticky Ericha von Dänikena (1935), předního světového znalce mimozemských zásahů v dějinách lidstva? (2)

A aby to bylo dokonalé, jméno Dr. Hugo Childs se opět nápadně podobá jménu – David Hatcher Childress (1957), známému záhadologovi (3). Náhoda?

Netřeba dodávat, že tento příběh je primitivní podvod. Přesto je deprimující, že se rychle rozšířil po celé blogosféře a ufologických webech jako seriózní reportáž.

Odkazy

(1) Weekly World News: http://en.wikipedia.org/wiki/Weekly_World_News
(2) Erich von Däniken – Wikipedie (wikipedia.org) – https://cs.wikipedia.org/wiki/Erich_von_D%C3%A4niken
(3) David Hatcher Childress – Wikipedia, https://en.wikipedia.org/wiki/David_Hatcher_Childress

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *