Volná energie stále není volná …

Volná, tedy free energy je sen všech, kterým se nelíbí odporné parní, spalovací a jiné motory, výroba energie primitivními způsoby třeba v jaderných elektrárnách, dostávají záchvaty při pohledu na faktury ČEZu, a touží po všeobecně dostupné energii, která by byla hlavně zadarmo. 
Jsou schopni stále debatovat o průkopnících objevu této energie, mezi kterými řadí sice skutečného, k závěru života sice poněkud podivínského, vědce Nikola Teslu, ale také šarlatány a podvodníky všeho druhu, kalkulující s hloupostí a naivitou prosťáčků.

Prim mezi nimi hraje nyní Mehmed Keshe (1). Balamutí davy svých příznivců přesně tím, co chtějí slyšet. A co nabízí? Nic menšího než vyřešení všech světových problémů termojaderným reaktorem z pet lahví, let do všech koutů vesmíru létajícím talířem poháněným jeho reaktorem na volnou energii, nebo baterií napájenou plazmatem, i když jaksi není známo, jak by se tam ta plazma měla udržet, no a jen tak mimochodem, likvidaci radioaktivity ve Fukušimě. To všechno dostanou vlády všech zemí na jakési záhadné flešce. Co si lze víc přát?

Letos v lednu se však objevil další hit. Také v Karibiku objevili taje volné energie a začali vyrábět a hlavně prodávat generátor NEO (2), zázračnou krabičku, ke které si musíte koupit jen nůžky (viz červený nástroj na obr.), kterými se odstřihnete od všech drátů z ČEZu.

Facebooková skupina fanoušků M. Keshe (3), čtenáři Orgo-netu a tvůrce snad nejúplnějšího přehledu o volné energii L. Kopecký (4) byli novým generátorem nadšeni a začali sbírat peníze na jeho zakoupení. (5)

Občanské sdružení Elektromobily bylo však rychlejší. Zakoupený generátor zabudovali do svého vozidla a podrobili jeho možnosti důkladné prověrce. Byli jeho schopnostmi tak nadšeni, že o tom podali zprávu 1. dubna 2014 na svém webu. (6)

Zprávu okamžitě převzal Orgo-net (7) a tak se tato senzační zvěst rychle rozšířila mezi ty správné zasvěcence. A ti také zasypali předsedu o.s. Elektromobily dotazy.

Ten bohužel tuto hru dále nehrál a odpověděl:

  • „Pánové a dámy, pokud nemáte smysl pro humor, tak je mi Vás líto. Pokud věříte, že NEO funguje, tak také. Netvrdím, že někdy v budoucnu se nalezne způsob, jak získat energii, ale myslím, že Slunce nám jí nabízí dost, je jen na nás, jak si s tím poradíme. Umíme to již s účinností srovnatelnou s účinností spalovacích motorů. Zatím všichni, kteří mi psali a volali pochopili, zasmáli se, dokonce slíbili flašku, až se setkáme osobně. Jediný pan Kopecký reagoval negativně, ale to jsem předpokládal. Přeji Vám, aby se Vám dařilo, abyste zkusili věnovat čas a úsilí něčemu užitečnějšímu (pokud jste jen fandové), vynálezci ať se nenechají rušit a pracují. Proudu zdar v dopravě zvláště. Jaromír Vegr, http://www.elektromobily-os.cz (8)

Na facebookovské skupině M. Keshe se na J. Vegra snesla vlna nadávek do omezených sisyfovců. To jej zřejmě neminulo ani v e-mailech, takže musel reagovat ještě jednou:

  • „Dobrý den, dělejte něco užitečného, toto byl apríl. Mgr.Jaromír Vegr.“ (8)

Volná energie se tak opět, vinou odporných skeptiků a jejich temných rejdů, zase nekoná a musí se počkat na nějaké nové generátory. Možná až do příštího 1. dubna…

První Apríl je vítanou příležitostí, jak si udělat dobrý den z každého, kdo se naskytne. Zpráva i fotografie, včetně faktury, se tvůrcům článku opravdu povedla.

Blahopřejeme panu Vegrovi a jeho o.s. k této pěkné taškařici.

Odkazy:

(1) Keshe Foundation . Internet: http://www.keshefoundation.org/

(2) Keshe Foundation Czech Club. Facebook. Internet:  http://www.facebook.com/pages/Keshe-Foundation-Czech-Club/463499587001867

(3) NEO. Odkaz http://neo.sx/generadores.html již není k dispozici. Internet archive: http://web.archive.org/web/20130710213727/http://neo.sx/generadores.html

(4) Kopecký, L.: Disidenti vědy a techniky. Kopecký. Internet: http://kopecky.rtyne.net/

(5) Fio banka. Internet: https://www.fio.cz/scgi-bin/hermes/dz-transparent.cgi?ID_ucet=2300512058

(6) http://www.elektromobily-os.cz/blog/2014/04/01/neo-generadores-v-praxi/

(7) „Vyzkoušeno: Generátor NEO funguje. V lednu 2014 zde byla zveřejněna informace o generátoru volné energie NEO nabízeném na španělskojazyčném webu http://neo.sx/index.html, přijata však byla poměrně skepticky – počkáme si, až to někdo vyzkouší … viz článek http://orgo-net.blogspot.cz/2014/01/chcete-generator-volne-energie-neo.html. Dle následujícího článku je to vyzkoušeno, dokonce v elektromobilu, a funguje to! (Článek sice vyšel na apríla, ale web vypadá solidně.) Díky čtenáři, který poslal odkaz na článek. In: Vyzkoušeno: Generátor NEO funguje. Orgo-net, 1.4.2014. Internet: http://orgo-net.blogspot.cz/2014/04/vyzkouseno-generator-neo-funguje.html

(8) http://www.facebook.com/groups/477039965681604/

error: Kopírování zakázáno!