Čím se zabývá Jon Kelly?

Je neuvěřitelné, na jakých blábolech si lze v exopolitice založit živnost.

Tak třeba Jon Kelly se označuje za „světoznámého“ řečového analytika, který na základě mluveného projevu lidí, dešifruje prý pravé obsahy sdělení.

Zakladatel této techniky reverzní řeči (1) David John Oates ji používá v psychoterapeutické praxi.
Metoda, jak z hlasu určit zjišťování stavu duševního rozpoložení pacientů, ale i letců v akci, nebo kosmonautů na oběžné dráze, se používá již dlouho.

Toto je však něco jiného. Nahraná řeč se obrátí, zpomalí a zkoumá se obsah tohoto skrytého sdělení – z obráceného toku řeči se zachytí útržky slov či vět, které prý odhalují nevědomé vzpomínky a motivy, a tato informace je sdělena nevědomě posluchačům.

Jak je vidět, tato samotná technika neskýtá příliš důvěryhodnosti a tak byla vědeckou komunitou úplně odmítnuta. (2)

Jon Kelly však není terapeut. Tuto techniku využívá pro úplně jiné účely. Tak třeba v inaugurační řeči Baracka Obamy je prý ukryto sdělení, o tom, že „ví o moci cizích talířů.“ (2)

Samotný zakladatel reverzní řeči David John Oates, se v roce 2009 od Kellyho distancoval, a uvedl, že šíří bludy, neboť tuto techniku nikdy nestudoval a pracoval s ní jen krátce. (4) Zjevně mu další podvodník kazil živnost…

Odkazy

(1) Reverse Speech Technology – http://www.reversespeech.com
(2) http://en.wikipedia.org/wiki/Reverse_speech
(3) Obama Warns of Alien Invasion. http://brucemhood.wordpress.com/2009/03/13/obama-warns-of-alien-invasion/
(4) Reverse Speech Dialogue: David Oates, Terese Johnson & Jon Kelly. http://exopolitics.blogs.com/exopolitics/2009/02/exopolitics-media-note-.html

error: Kopírování zakázáno!