Kdo byl Zecharia Sitchin

Zecharia Sitchin (11.07.1920 – 09.10.2010) byl autorem knih podporující vysvětlení o lidském původu zahrnující starověké astronauty

sitchin

Sitchin přisuzoval vytvoření starověké sumerské kultury Anunnakiům, o kterých prohlašoval, že byli mimozemskou rasou z planety za Neptunem, jménem Nibiru. Věřil, že tato hypotetická planeta Nibiru je v protáhlé eliptické dráze v naší Sluneční soustavě. Tvrdil, že sumerská mytologie reflektuje tento názor.

Sitchinova práce byla zesměšňována profesionálními vědci, historiky a archeology, kteří zaznamenali mnoho problémů s jeho překladem starověkých textů a kategorizovali jeho práci jako pseudohistorii a pseudovědu.

Podobně jako předchozí autoři, jako byl Immanuel Velikovsky a Erich von Däniken, i Sitchin obhajoval teorii, že mimozemské události prý hrály významnou roli ve starověkých dějinách lidstva.

Podle Sitchinových výkladů mezopotamské ikonografie a symboliky, uvedené v jeho knize z roku 1976 „Dvanáctá planeta“, je neobjevená planeta za Neptunem, a sleduje dlouhou, eliptickou oběžnou dráhu, dosahující do vnitřní Sluneční soustavy zhruba každých 3600 let. Tato planeta má jméno Nibiru. Přitom právě Jupiter byl planetou spojovanou s bohem Mardukem v babylonské kosmologii.

Jméno Nibiru bylo nahrazeno MARDUKem v původní legendě babylonským vladařem stejného jména, ve snaze ztotožnit se s tímto tělesem, což vedlo k určitému zmatku mezi čtenáři.

Nibiru se podle Sitchina katastroficky srazila s Tiamat (tj. bohyně v mýtu stvoření Babylonu Enuma Eliš), kterou považoval za další planetu nacházející se mezi Marsem a Jupiterem. Tato kolize zformovala planetu Zemi, pás asteroidů a komety. Sitchin tvrdil, že když udeřil jeden z měsíců planety Nibiru, Tiamat se rozdělila na dva kusy a poté při druhém míjení Nibiru Tiamat sama udeřila do rozbitých fragmentů a jedna polovina Tiamat se stala pásem asteroidů. Druhá polovina, sražena jedním z měsíců Nibiru, byla dotlačena na novou oběžnou dráhu a stala se dnešní planetou Zemí.

Podle Sitchina, Nibiru (zvaná „dvanáctá planeta“, protože Sitchin tvrdí, že sumerská koncepce slunečního systému počítala s osmi planetami plus Pluto, Sluncem a Měsícem) byla domovem technologicky vyspělé, člověku podobné mimozemské rasy, zvané v sumerských mýtech jako Anunnaki, což Sitchin ztotožnil s Nephilim v Genesis. Tvrdil, že se vyvinuli po té, co Nibiru poprvé vstoupila do Sluneční soustavy a poprvé dorazili na Zemi, přibližně před 450 000 lety, hledající minerály, obzvláště zlato, které našli v dolech v Africe. Sitchin říkal, že tito „bohové“, byli řadoví pracovníci koloniální expedice na Zemi z planety Nibiru.

Sitchin se domníval, že Anunnaki geneticky modifikovali Homo Sapiens jako otrocká stvoření, aby těžili zlato, zkřížením mimozemských genů s Homo Erectus. Sitchin tvrdil, že starověké nápisy uvádějí, že lidské civilizace v Sumeru v Mezopotámii byly zřízeny pod vedením těchto „bohů“ a lidské království bylo slavnostně otevřeno, aby zprostředkovalo spojení mezi lidstvem a Annunaki (vytvořili Božská práva královské doktríny). Sitchin se domníval, že spad z jaderných zbraní, používaných během války mezi frakcemi mimozemšťanů je „zlý vítr“ popsaný v Nářku nad Urem, který zničil Ur okolo roku 2000 před naším letopočtem. Sitchin uváděl dokonce přesně rok 2024 př. n.l. Sitchin tvrdil, že jeho výzkum se shoduje s mnoha biblickými texty, a že tyto texty původně pocházejí od sumerských spisů.

Podle: KPUFO.CZ

error: Kopírování zakázáno!