Konec další mystifikace s „mimozemšťanem“…

Mrtvola mimozemšťana byla prý dva roky uchovávána v ledničce důchodců v Karélii…
Tato zpráva způsobila rozruch nejen v Karélii. Řada médií po celém světě oznámila, že u Petrozavodska, je už téměř dva roky uchováváno v chladničce tělo podivného stvoření. Podle vzhledu – jasný mimozemšťan. (1)

Záhadná bytost se stala známou poté, co se na jednom z ruských webů objevily fotky přímo z lednice a podrobnosti o tomto objevu. (2)

Anonymní zdroj oznamoval: asi před dvěma lety důchodci Marfa Jegorovna a Kuzma Abramovič, bydlící ve své dače (chatě) v obci Mašezero (17 km od Petrozavodska), uslyšeli výbuch.

Vyšli ven na ulici a našli podivné stvoření o velikosti asi 50 centimetrů. Mělo velkou zelenou hlavu, vzdáleně připomínající žábu, nepřiměřeně velká ústa a protáhlé očnice.

Na boku trčelo jedno (?) zelené chapadla, připomínající liánu, se šesti výrůstky.

Podle slov důchodců byla bytost, nalezená na místě výbuchu, velmi horká. Proto uložili jeho tělo do ledničky. Tam ji uložili v plastovém sáčku až do té doby, než je navštívili dva neznámí muži v civilu. Označili se za vědce a podivné stvoření zabavili.

Karélie je lokalita, která je známá i v ufologii.

Odehrál se zde slavný „Petrozavodský fenomén“, když v září 1977 tisíce lidí sledovalo podivný jev na obloze, vznášející se nad jezerem Onega, ze kterého splývaly jakési paprsky a podobaly se medúze. Šlo o podsvícené plyny z trysek rakety, která vynesla družici Kosmos z nedalekého kosmodromu Pleseck. (3)

V lednu 2009 prý nad jednou z čtvrtí Petrozavodska několik hodin létalo něco velkého a zářicího.

A v létě 2011 se zde udála záhadná bouřka. Obří blesky zde protínaly oblohu nepřetržitě po dobu několika hodin, takže i v průběhu noci zde bylo světlo jako ve dne.

Je možné, že by tyto události nějak souvisely?

Důchodci prý tvrdili, že vyzvedli tuto podivnou bytost v létě roku 2009 na místě havárie UFO – mezi jeho úlomky…

A jaká je pravda?

Ruští novináři se vydali do Mašezero v naději, že jim důchodci celou událost objasní. Ale nemohli je najít.
Místní obyvatelé sdělili, že lidi těchto jmen vůbec neznají. Také historku o mimozemšťanech slyšeli poprvé. Místní úřady to potvrdili – žádní takoví důchodci v obci nikdy nežili.

Nepotvrdilo se ani to, že by „mrtvolu mimozemšťana“ zkoumalo Karelské vědecké centrum Ruské akademie věd (RAN). Jeho předseda, doktor biologických věd Alexander Titov, kategoricky popřel zvěsti o mimozemšťanech s tím, že z hlediska vědy a zdravého rozumu jsou pověsti o takovém incidentu prostě nemožné.

Také koordinátor Karelské pobočky badatelské organizace „Kosmopoisk“ Igor Fetisov rovněž zpochybnil věrohodnost popisovaných událostí.

A konečně – nikdo neviděl žádné trosky UFO, o kterých se údajní důchodci zmiňovali. A žádný výbuch místní lidé také neslyšeli.

Je zřejmé, že pověst o zeleném mimozemšťanovi v lednici byla vymyšlena. Šlo o jakousi kořenovou zeleninu, podobnou tvaru člověka.

Editor internetového magazínu «Phantoms and Monsters», si vzpomněl, že tuto fotku viděl už před třemi lety. Tehdy ji dostal e-mailem z Petrohradu, také s příběhem o lednice a důchodcích, ale ne z Karélie, přímo z Petrohradu.

Tak skončila další mystifikace …

Odkazy

(1) Ufologové šílí vzrušením: Ruska vyndala z mrazáku mimozemské tělo. http://www.novinky.cz/koktejl/250687-ufologove-sili-vzrusenim-ruska-vyndala-z-mrazaku-mimozemske-telo.html
(2) Пенсионерка из Петрозаводска хранила пилота НЛО в морозилке! http://propetrozavodsk.ru/15.php
(3) Co létalo nad Karélií ? KPUFO.CZ, http://www.kpufo.cz/portal/view.php?cisloclanku=2009122802

error: Kopírování zakázáno!