Dramatický boj Jessiky Ainscough s rakovinou

Mladá, usmívající se žena, a oblíbená blogerka, zemřela.

Její jméno bylo Jessica Ainscough z Austrálie. Zemřela před týdnem na rakovinu ve věku 30 let, po 7 letech boje s nemocí, ve které se svěřila alternativní medicíně namísto onkologické léčbě. Její matka zemřela před rokem na rakovinu prsu, poté, co se také zřekla konvenční léčby a začala praktikovat tzv. Gerson terapii, stejně jako její dcera. Obě ženy si zkrátily délku života a zhoršily své utrpení tím, že daly důvěru praxi, která nikdy neprokázala svou účinnost. Ukázaly, kam vede bezmezná důvěra v používání netradiční terapie.

Jessica Ainscough onemocněla vzácnou rakovinou, epithelioid sarkom (1), když jí bylo pouhých 22 let. Jedná se o nádor v měkké tkáni, přičemž v polovině případů se vyskytuje v rukou. Vzácně se vyskytuje u mladých dospělých a je velká naděje na vyléčení. Konvenční léčba je chemoterapie a amputace, pokud se vyskytuje v končetině. U Jessiky byla zjištěna v levé paži a nejprve prodělala úspěšně chemoterapii. Rakovina zmizela, ale vrátila se o rok později. V roce 2010 lékaři viděli jedinou nadějí na přežití cestou amputace ruky, a pokud k tomu nedojde, smrt je neodvratná. Jessika tuto možnost odmítla, a rozhodla se použít Gerson terapii, alternativní léčbu, založenou na příjmu šťáv. O svém boji psala na svém blogu.

Tuto terapii vynalezl německý lékař Max Gerson (1881-1959) (2), obr.2, který věřil, že rakovina je důsledkem hromadění toxických látek v těle a může být vymýcena léčbou, která kombinuje kávové klystýry a masivní příjem šťáv.

„Dostupné vědecké důkazy nepodporují tvrzení, že terapie Gerson je účinná při léčbě rakoviny, a její principy nejsou široce přijímaná vědeckou a lékařskou komunitou. Není schválena pro použití ve Spojených státech. Terapie Gerson může být nebezpečná. Kávové klystýry byly spojeny s těžkými infekcemi, dehydratací, zácpou, kolitida (zánět tlustého střeva), nerovnováhou elektrolytů, a dokonce i smrtí, „říká American Cancer Society (ACS). (3)

Jessica se stala propagátorem této nebezpečné praxe. Pila denně desetkrát ovocné šťávy a prodělala pět kávových klystýrů.

„Nechtěla jsem agresivní chemoterapii celého těla. Rozhodla jsem se dělat vše, co je v mých silách, abych zůstala naživu. Naučila jsem se sama sebe léčit s absolutní laskavostí a respektem. Radikalizovala jsem stravu. Systematicky jsem detoxikovala své tělo a mysl. Zjistila jsem, že zdraví není cíl, ale láska (a je podmíněná odpuštěním), vzhledem ke svému tělu,“ napsala na svém blogu.

Šťávy a kávové klystýry

Propagátoři této neúčinné terapie prodávají zázračné protirakovinné recepty, jak se vyléčit vhodnou stravou, s frázemi „zpět k základům, jíst opravdové jídlo, s láskou a přijímáním sebe sama, a navázaním vztahu s jídlem, kde proudí láska v obou směrech. Můžeme milovat jídlo a láska proudí zpět k nám.“

Je to návnada pro další naivní prosťáčky, padající do stejné pasti a příležitost pro velký byznys, založený na zoufalství. Mexická klinika, která provozuje Gerson terapii si účtuje 5500 dolarů za týden, a Gerson Institut, který prodává všechny druhy služeb, běžně účtuje 2000 až 4000 dolarů za nákupy vybavení, vitamínových doplňků …

Na svých internetových stránkách, kde Jessica Gerson terapii stále propagovala, vypadala jako zdravá a vitální žena. Jen vždy zakrývala levou paži.

V dubnu 2011 zjistila její matka Sharyn nádor na prsu. Následovala špatný příklad své dcery, vzdala se pomoci medicíny a vydala se cestou Gerson terapie. Zemřela v říjnu 2013.

V červnu 2014 Jessika dočasně přerušila psaní na svém blogu, protože, jak řekla, potřebovala veškerou svou energii na boj proti nemoci. V prosinci 2014 se rozloučila. „Poté, co mi zemřela matka na konci loňského roku, mé srdce je stále rozbité a roztříštěné na milion kousků. Neměla jsem tušení, jak fungovat bez ní, a ukázalo se, že to bylo mé tělo. Poprvé v mém putování téměř sedm let proti rakovině, jsem letos na tom velmi špatně. Žila jsem s rakovinou od roku 2008 a po většinu z těchto let byl můj stav zcela stabilní. Když moje matka onemocněla, moje rakovina začala být znovu agresivní. Po její smrti, všechno upadá,“ napsala 16. prosince 2014.

Jessica zemřela 26. února 2015. Je nemožné zjistit, zda by ona a její matka přežila, ale jisté je, že spoléhání se na alternativní šarlatánství uspíšilo jejich smrt. Matku i dceru zabila rakovina s neocenitelnou pomocí terapie Gerson. Bohužel.

Odkazy

(1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2924131/
(2) http://en.wikipedia.org/wiki/Max_Gerson
(3) http://www.cancer.org/

Podle

error: Kopírování zakázáno!