Almanach paranormálních jevů 20.století (1)

Almanach paranormálních jevů 20.století

1902

USA, Chesterfield, Idaho. 14.července pronásledoval skupinu bruslařů chlupatý lidoop vysoký 2,5 metrů, jenž mával kyjem. Podobné stvoření spatřili v tomto státě celkem devatenáctkrát.

USA, poblíž City Island, New York City. 10.srpna napadla navigační lod‘, jíž velel kapitán Alexander S.Banta, dvakrát neznámá mořská příšera. Stvoření, které zatlačilo lod‘ zpátky k pevnině, mělo černou barvu a bylo mnohem větší než velryba.

1903 

USA, Iola, Kansas. Mezi horníky na noční směně způsobilo paniku podivné stvoření, jež vypadalo napůl jako člověk, mělo rohy, dlouhé vlasy a obrovské rudé oči. V dnešní době nic neobvyklé. /pozn. autora/.

Jižní Afrika, blízko místa Hermanus. Ke skupině rybářů, kteří pracovali 6 kilometrů od pobřeží, se přiblížila gigantická mořská příšera podobná hadu s kulatýma očima o průměru asi 10 centimetrů.

1904

Irsko, Lough Erne, hrabství Fermanagh. Od začátku března se po několik následujících měsíců každou noc vznášela nad hladinou jezera velká kulatá světla.
Anglie, Wimblebon, Lodnýn. 2.dubna padla na předměstí Londýna nepřirozená tma, která způsobila velkou paniku a zmatek.Na obloze nebylo ani stopy po temných mracích či kouři.

USA, poblíž Philadelphie. 31.července obklopily lod‘ Mohican podivné fosforeskující mraky. Paluba začala zářit, jako by byla v plamenech a lodní kompas přestal ukazovat.

USA, Memphis, Tennesse. 2.prosince padla na město za dne nepřirozená tma a způsobila mezi lidmi paniku.

1905

Wales, Froncysyltte, Clwyd. Na začátku května spatřily lidé velkého černého ptáka, jenž létal nad střechami domů. V říjnu téhož roku viděli blíže neurčeného černého čtvernožce zabíjet zvířeta na farmě poblíž Badmintonu v hrabství Gloucestershire v Anglii.

USA, Kittery Point, Maine. 1.září se nad pláží a hladinou moře objevily podivné elektrické plameny, které vydávaly praskavé zvuky a silný zápach síry.

1906

Anglie, Gloucester. V polovině srpna zmizely tři sourozenci, když si hráli na poli blízko jejich farmy. Událost vyvolala poplach, ale rozsáhlé třídenní pátrání, kterého se zúčastnila policie a místní obyvatele, skončilo bez úspěchu. Čtvrtého dne však byly pohřešované děti nalezeny, jak klidně spí v příkopě vzdáleném asi 50 metrů od svého domova. Je pozoruhodné, že svoji nepřítomnost nedokázaly vysvětlit a na nic z předchozích tří dnů si nevzpomínaly.

1907

USA, Pittsburgh, Pensylvánie. 27.ledna našel Albert Houck svoji ženu na stole spálenou na popel. Šlo nejspíše o případ samovolného lidského vzplanutí.

1908

Mexiko, Mexický záliv. 21.června spatřili cestující a posádka lodi Livingstone mořskou příšeru, která měřila asi 60 metrů.

1909

USA, Trenton, New Jersey. Nad městem létalo neobvyklé stvoření s černými kožnatými křídly a ohyzdnou hlavou (přezdívané – d’ábel z Jersey) a posedávalo na střechách budov. Během ledna přišly další zprávy o výskytu tohoto stvoření z Camdenu, Woodbory, Burlingtonu, Gloucesteru a z oblastí sousedících s Pensylvánií.

1910

Guyana, řeka Konawaruk. Koncem února překvapily zlatokopy legendární – divocí muži – s červenohnědou srstí, vysocí asi 1,5 metrů.

Wales, Ennerdale, Cambria. Během února zabil neznámý dravec každou noc přibližně 50 ovcí. Ve všech případech vysál ovcím krev malými otvory v krčních žilách. Maso však zůstalo netknuté. V průběhu následujícího měsíce se podobná hrůzná událost odehrála v Anglii na usedlosti poblíž Guildfordu. Každou noc zde bylo podobným upířím způsobem zabito na 60 ovcí.

Pokračování 

***

Líbil se vám článek a celý web? Podpořte, prosím, badatele, autory a překladatele jakoukoli částkou na účet: Equa Bank, č.ú.: 8293894971/6100, variabilní symbol článku je 2778

error: Kopírování zakázáno!