Sympozium k 50. výročí MUFON (3)

Letošní sympozium MUFON se vrátilo do Irvine v jižní Kalifornii

Prvním přednášejícím v neděli ráno byla Dr. Irena Scottová na téma „Zkušenosti v Massachusetts zahrnuje poltergeisty, podivná světla, předky a další.“ Získala doktorát z fyziologie a pracovala pro Obrannou zpravodajskou agenturu a Aerospace Center v oboru satelitní fotografie. Řekla, že když vyrůstala, ve věku 4 až 6 let, ve své ložnici pozorovala světlo, které se rozletělo kolem. Ohlásila to CUFOS a oni jí napsali. Jako dospělá měla více pozorování v Massachusetts, které také nahlásila CUFOS. Jedno UFO, říkala, začalo oblétávat letiště, a pak únavně začala popisovat všechna své pozorování. Budd Hopkins se jí jednou zeptal, jestli nezažila „chybějící čas,“ což ji vedlo k závěru, že to určitě zažila. Ukázala fotografie svých pozorování UFO, hodně rozostřených. Později, když žila ve Washingtonu D.C., byla mučena poltergeistem. Doktorka Scottová byla velmi nezáživný řečník.

Dalším přednášejícím byl Dr. Joseph Burkes, M. D. Je kolegou Dr. Stevena Greera z CSETI a hovořil o „Lidských zkušenostech s kontakty, a spojení vědomí“. Vysvětlil, že „hlavní kontaktní osoby“, jako je Steven Greer, působí jako „magnet UFO“. Takoví, jako je Dr. Greer, mohou „požádat o pozorování UFO a UFO se skutečně objeví.“

Burkes a další při pohledu na oblohu během jednoho z kontaktních víkendů pozorovali „nové souhvězdí“, jejíž hvězdy se začaly pohybovat. Samozřejmě se jednalo o UFO. Viděli opakovaně meteory, v jednom případě se meteory objevily třikrát za sebou, na požádání. (Byl tam asi meteorický roj.). Ale některé pozorování, vysvětlil, jsou „virtuální“, to znamená falešné vzpomínky, nasazené mimozemšťany.

Obr.1 Co nosí dobře oblečená mimozemská rodina?

Dalším řečníkem byl Adam Curry, který se představil jako „vynálezce a technologický podnikatel ze San Francisca, který vyrostl ve výzkumné komunitě vědomí“. Založil projekt aplikace Collective Consciousness App Project, který zkoumá horizonty „technologie vědomí“. Mluvil o „Technologii záblesku vědomí“. Mluvil o filozofických pojmech materialismu, dualismu, materialismu vs. vědomí atd. Materialismus, tvrdí, se blíží ke konci, protože nedokáže vysvětlit vědomí. Dříve pracoval v laboratoři Princeton Engineering Anomalies Research, která prováděla experimenty, s cílem prokázat, že vědomí může ovlivnit generátor náhodných čísel, a další experimenty v interakci mysli a hmoty. Vědomí, říká Curry, může ovlivnit i kvantové jevy. Zmínil také časové cestování z budoucnosti, které by mohlo ovlivnit události v minulosti.

Posledním řečníkem na hlavní scéně byl Paul Davids, režisér a producent, který byl výkonným producentem a spoluautorem dramatického filmu Showtime z roku 1994 „Roswell“. Vystoupil na téma „Létající talíře a kulturní války: první invaze v letech 1951 až 1977.“ Postupoval tak, že ukázal mnoho zajímavých klipů z filmů, písní, sci-fi příběhů a dalších položek populární kultury, zahrnující létající talíře nebo kosmonauty z [většinou] z tohoto období. Připomněl dávno zapomenuté šílené filmy a písně, související s talíři, na které si vzpomínám ze svého dětství. Zdálo se, že podporuje myšlenku, že některé filmy již v 50. letech byly součástí plánu amerického letectva připravit veřejnost na odhalení UFO. Pokud ano, měli na toto odhalení více než dost času – kde to odhalení ovšem je? Také měl nějaké poněkud nevlídné věci o „debunkerech“ (skeptických odhalovačích) a podobně.

Místnost prodejců byla, jako obvykle, naplněna tabulkami pro prodej krystalů a šperků, šarlatánskou medicínou, knihami o UFO, předplatným časopisů, a vybavením pro noční vidění, atd. Pravděpodobně nejzajímavějším byl UFODAP, projekt získávání dat UFO.  Tvůrci strávili roky navrhováním, budováním a programováním automatických kamer, které mají sledovat a přibližovat pohybující se objekty. Jak je vysvětleno na jejich webových stránkách: (1)

„Projekt akvizice dat UFO je zde proto, aby rozšířil schopnost výzkumu UAP / AAO / UFO prostřednictvím nasazení technologie sběru dat nové generace…  Technickým zaměřením UFODAP je poskytnout metody pro rozpoznávání, sledování a videozáznam anomálních objektů, a zároveň sbírat data z více senzorů. Naším cílem je rozšířit rostoucí síť těchto senzorových systémů na další horká místa v Severní Americe a poté na celém světě … UFODAP poskytuje efektivní metody rozpoznávání, sledování a videozáznamy anomálních objektů, současně sbírá data z více senzorů … Software OTDAU (Optical Tracking Data Acquisition Unit) rozpoznává a sleduje pohybující se objekty v kombinaci s různými volitelnými kamerami, včetně jednotek s pevnou optikou a funkcí Pan-Tilt-Zoom.“

Obr.2 Christopher O’Brien (vlevo) a Ronald Olch z projektu UFO Data Acquisition Project.

Software systému je navržen tak, aby se naučil rozpoznávat běžné objekty, jako jsou ptáci a letadla, a ignorovat je, zatímco sleduje a přibližuje jakýkoli objekt, který nerozpoznává, a zasílá oznámení o události. V Colorado’s San Luis Valley již byly nainstalovány dvě takové kamery, známé jako údajný hotspot pro pozorování UFO. Jeden z nich je ve známé „UFO Strážné věži“ v údolí a má dvě kamery (2), umožňující triangulovat předmět. O’Brien říká, že dříve žil v údolí San Luis a zažil několik dramatických pozorování UFO v blízkém dosahu. Pokud existuje něco jako „skutečné UFO“ a pokud by mělo někdy (znovu?) navštívit údolí San Luis, očekával bych, že ho tento kamerový systém zachytí. (Ale já bych nezadržel dech.) UFODAP také nabízí své vybavení na prodej za „nízkou cenu“, pro případ, že byste si chtěli natočit nějaké UFO. (3) („Nízkými náklady“ předpokládají cenu asi 2500 $ nebo méně.)

Šťastný lov UFO!

Odkazy

(1) UFODAP. Online: https://ufodap.com/
(2) UFOWATCHTOWER. Online: http://ufowatchtower.com/
(3) Shop UFODAP. Online: https://ufodap.myshopify.com/

Podle: http://badufos.com/

error: Kopírování zakázáno!